2011. június 1.

Zsemle



Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 dl. tej, 0.5 dl. joghurt, 5 dkg olvasztott vaj, 1 tojás, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál só,2 dkg élesztő
Kenéshez: 1 tojás fehérje,kevés tej,magok

A hozzávalókat megdagasztottam, duplájára kelesztettem és 8 részre osztottam.Zsömléket formáztam , fél órát pihentettem majd lekentem  és magokkal megszórtam.Előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütöttem.




14 megjegyzés:

Alíz, Erdélyből írta...

Nagyon mosolygósra sikeredtek. :)

Adél írta...

Igen,Alíz,mindegyik mosolygott:)),nem tudom az okát,talán túl soká pihent.De még mindig jobb,mintha lefele biggyesztette volna a száját:)

Tündérkonyha írta...

Szépek, guszták, kívánatosak...

Szabina írta...

De szeretem. Már érzem is az illatát! :)

Kati írta...

Nagyon guszták lettek, szívesen elfogyasztanék most egyet reggelire.

Tücsök Bogár írta...

Gyönyörűek lettek! Kedvem lenne az egyikbe beleharapni. :)

Éva írta...

Nagyon szép formásak,guszták lettek!

Bianka írta...

Gyönyörűűű

Ottis írta...

Gyönyörűek a képek megint!

Panna írta...

De szépek lettek, jobb, mint a bolti :))

Dina írta...

Megsütöttem. Nagyon szépen köszönöm. Igazán nagyszerű recept.

Culinaria Ungaria írta...

Aleda, ezek a zsömlék gyönyörüek!!!!Èn úgy szeretnék már régóta saját zsömlét készíteni, de nincs kedvem a felkelés után "dolgozni"... Szerinted le lehetne a nyersen formázott zsemléket fagyasztani, vagy esetleg egy 10 perces elösütés után??

Adél írta...

Krisz: Kelt tésztát lehet fagyasztani,de semmiképp sem elősütés után,nyersen formázva pedig nem tudom,mennyire tarja meg a formáját miután kienged.?
Viszont bedagasztás után,rögtön műanyag tálban lefagyaszthatod ,mikor sütni akarod,3-4 órával azelőtt kiveszed és kelni hagyod,formázod..stb. ...csak hát ezzel már jár egy kis dolog,felkelés után:)

Unknown írta...

Kedves Aleda! A recepted nagyon jó, a zsemlék finomak, szépek és teljes siker :-) Először szárazélesztővel sütüttem, így nem lett az igazi, de bátorságot kaptam a normál élesztő kipróbálására, amellyel igazán szuper lett a végeredmény.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...