2011. július 8.

Sült oldalas



Hozzávalók:  2 db. disznó oldalas, 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 3 szál zellerlevél, só bor,örölt paprika, 2 kanál ketchup, 4 kanál olaj
A sót ,borsót ,örölt  paprikát összekeverjük a ketchuppal és az olajjal, majd bekenjük vele az oldalast. Egy tepsi aljára ágyat csinálunk a zellerlevélből, a hagymából és a fokhagymából, majd ráhelyezzük az oldalast. Felöntjük kevés vízzel, és 45 perc alatt készre sütjük, elején lefedve majd az utolsó 15 percben fedetlenül. A zeller zöld nagyon pikáns ízt kölcsönöz a húsnak. Petrezselymes krumplival tálaljuk .


14 megjegyzés:

judit60 írta...

Nagyon guszta.

Alíz, Erdélyből írta...

Ez most nálunk pont kapóra jönne, ui. ma még nem jutottam oda, hogy ebédet főzzek és eléggé éhes vagyok. :))

Anikó írta...

Jesszusom Aleda, ez gyönyörű, legszívesebben beugranék a képbe és mind megenném, istenien néz ki, imádom a sülteket, az oldalast meg különösen:-)))

Okki írta...

Nagyon guszta!

Most meg is enném :P

Anazar írta...

Látom kínzós nap a mai! Ezt sem ettem ezer éve. Az ír disznóhús ehetetlenül, ahem, disznó szagú meg ízű.

Éva írta...

Nagyon guszta ! Még jó hogy ebéd után vagyok!

Márti írta...

Végem van! és ezek a fotók...rohanok vacsizni!

Juci írta...

Istenem micsoda finomság! Ezer éve készítettem...

Barbi konyhája írta...

Gyönyörű lett, még szerencse, hogy épp a napokba csináltam én is! Pont jól passzolt hozzá a kovászos uborkám!! :)))

Blogkonyha írta...

Ó, de guszta! Legközelebb és is egyben fogom megsütni. Én mindig szeletekre vágom, de így még jobb!!! Jó a fűszerezése is.

Adél írta...

Köszönöm,lányok a kedves szavakat.

Jutka írta...

Nagyon-nagyon jól néz ki, be is indultak az ízlelőbimbók :)

grasu64 írta...

Arata foarte apetisant!
Putem sa vedem reteta aceasta si pe FACEFOOD, bineinteles si in maghiar si in limba romana?
Felicitari pentru blog!

Adél írta...

Mersi mult, si pentru invitatia pe Facefood. Incerc sa fac fata, cat de curand. :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...