2011. szeptember 7.

Paprika krém


Ételek ízesítésére használom.Van amikor nem passzírozóm át,csak darálom,az ízén nem változtat,csak így krémesebb az állaga.

Hozzávalók: 12 paradicsom paprika(gogos), 12 kápia paprika, 3 kövér zöld paprika, 1-2 csípős paprika, 2 zeller gumó, 1/2 liter paradicsomlé, 1 pálinkáspohár cukor, 1 pálinkáspohár ecet, 1 dl olaj, só

A paprikákat  megmostam és fölvágtam,a zeller gumót megpucoltam és felkockáztam majd ezeket ledaráltam. Az olajon  fél órán át pároltam ,állandóan kavarva .Félrehúztam és hűlni hagytam majd paradicsom passzírozón átdaráltam .Újból feltettem főni,hozzáadtam a fél liter paradicsomlevet,cukrot,ecetet ,sót és felfőztem.Tiszta,száraz üvegkannákba tettem és száraz dunsztban hagytam kihűlni.

13 megjegyzés:

Anazar írta...

Ebből kérek, kérek egy üveggel!!

Eszter írta...

Szuper jó!

Blogkonyha írta...

Micsoda pazar színe van! Leemelnék egyet, ha tehetném! Irtó guszta! Most egy szelet vajas kenyérrel leülnék az asztalod mellé...

alchri írta...

Gyönyörüü színek!!!!

Éva írta...

Nagyon szép élénk piros a színe , biztos nagyon jó télen ételek ízesítésére különösen ha még csípős is?:-))

Panna írta...

Olyan guszták ezek az üvegek, hogy eggyel nekem is jöhetne :))

Adél írta...

Köszönöm Mindenkinek,kedvesek vagytok.:)

Csilla írta...

De szép színe van! Én is használok ízesítésre, olyat ami, darálva van. Nagy szerencsémre azt a nagymamám készíti remélem még nagyon sokáig. :)

Kati írta...

Tényleg guszták, hasonló a piros aranyhoz, csak abba nem jár paradicsom.

Márti írta...

Gyönyörű a tűzpiros színe! és én is megkóstolnám, mint a régi szép időkben, vajas kenyeret piros arannyal!

Petra írta...

Nagyon jó ötlet. Köszi. :)))

Marica írta...

Kedves Aleda! A nyáron kerestem az interneten erdélyi befőzési recepteket, és Te voltál az első, akinek a blogjára rátaláltam. Annyira lenyűgöző a blogod, hogy meg is álltam a további keresgélésben, mert itt Nálad az elképzeléseimen felül is mindent megtaláltam.
Köszönöm a befőzési ötleteket, recepteket a gyönyörű fotókkal együtt! A fotózás szerintem művészi!
Elkészítettem a paprikakrémet az általad adott instrukciók alapján kétszer is. Az első alkalommal átpasszíroztam, ahogy Te is tetted. Nagyon, de nagyon finom lett! Ezidáig mindig csak sóban tartósítottam és kizárólag ételízesítésre használtam. Ezt lehet szendvicsalapra, pizzaalapra is kenni. A második alkalommal viszont nem passzíroztam át, így egy kicsit sűrűbb is lett. Ebből már egy kisebb mennyiséget készítettem.
Elkészítettem a gulyáskrémet jó nagy mennyiségben és a zakuszkát úgyszintén. Gulyáskrém recepttel még ezidáig nem is találkoztam. Szuper finom lett minden, és minden olyan gyönyörű, mint az általad készített fotókon. Ilyen finomságokat üzletben nem is lehet venni!
Nagyon szép a blogod, nagyon gyönyörűek a fotóid, minden olyan élethű és természetes. Pl. a cékla, ahogy le van fényképezve a növési szakaszától a salátáig, szenzációs! Ez csak egy kiemelés a sok közül. Munkáidból nagyon szép szakácskönyvet/ket/ lehetne megjelentetni. Sajnos nagyon sokan vannak az idősebbek közül, akik nem tudnak internetezni és így a csodálatos munkáidat nem láthatják. Nagyon különleges kencéid vannak, amiket én nem ismertem. Olyan jól le van írva minden recept, hasznos tanácsokkal ellátva, gyönyörű fotókkal illusztrálva, hogy nagyon sok mindent ki fogok majd próbálni. A kolozsvári szalonnás pogácsa szenzációs!
Minden elismerésem a Tiéd, gratulálok a blogodhoz, a sok jó recepthez, a gyönyörű fotókhoz!
Szívélyes üdvözlettel: Marica/nyugdíjas60/
Budapest, 2012. november 04.

Adél írta...

Kedves Marica. Én köszönöm, hogy olvasol :) Nagyon örülök, hogy hasznodra voltak a receptjeim, ennél nagyobb öröm nem is kell. :)
Az Erdélyi konyha lapban sok receptem jelenik meg, most épp megjelent a 2013-as Erdélyi kalendárium is, helyi hagyományos receptekkel. Magyarországon is forgalmazzák, az újságárusoknál lehet kapni.
Minden jót kívánok és szeretettel várlak még hozzám:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...