2011. október 26.

Birsalma kompót




Hozzávalók: 4 kg. birsalma, 1 kg cukor,  6 db. csillagánizs, 4 db. citrom, kevés szalicil

Elkészítése: a birsalmákatt megpucoljuk, cikkekre vágjuk és citromos vízbe tesszük. Kb. 7 liter vizet Hozzáadjuk az 1 kg cukrot, 2 citrom kifacsart levét és a csillagánizst. Ha a víz forr, beletesszük a  birsalmát és roppanósra főzzük. Vigyázni kell, mert nagyon hamar szétmegy, a birs mennyiségétől függően, alig pár perc az egész.Tiszta, csírátlanított üvegkannákba szedjük  a gyümölcsöt, majd a szirupba kevés szalicilt teszünk és feltöltjük az üvegkannákat. Az üvegeket lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

25 üvegkannába osztottam szét a gyümölcsöt, nem tömöm tele, hisz úgy szeretjük,ha jó sok leve van a kompótnak.Nekem a csillagánizs íze passzol a legjobban a birsalmához,csak ezzel  ízesítem.



11 megjegyzés:

Kreatív konyha írta...

Te jó ég, de gyönyörűséges fotók! Csak nálunk van sötét a fotózáshoz?? :)))
Egy próbát szerintem idén nálam is kap a birsalma...

Éva írta...

Nagyon szép lett a kompótod is meg a fotó id ! Nagyon szeretem a birsalmát így !

Fernel írta...

Nahát!
Tavaly kaptam a lánykámtól csillagánizst, és eszembe sem jutott a birsalmakompótba beletenni.
Hüpp- hüpp!
Most meg jövőig várnom kell, feldolgoztam az összes birsalmát.

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon szeretem és milyen régen ettem. Sült húshoz egyszerűen mennyei! Csodás, üde fotók!

Katalin írta...

Mi is nagyin szeretjük a birset, a tiédek csodálatosak lettek!

Tündérkonyha írta...

Mi ugyan a birset nem szeretjük, de kedvet kaptam körte illetve alma kompót készítéshez. Gyönyörűek a fotóid, mint mindig. Annak ellenére, h nem szeretem olyan guszták, hogy kedvem lenne meg kóstolni :D

Márti írta...

Jó ízlésed van, és nagyfokú szép érzéked! Mondtam már? :)

Katucikonyha, írta...

Jól néznek ki! :-) Írtam Neked e-mailt a címed miatt, küldd el nekem mailben, kérlek! Köszönöm! :-)

Ani írta...

Na megint te! Jó, hogy eszembe juttattad, elfelejtettem lefotózni a birskompótot...látod, te vagy az én eszem..ó a chilit is..:))) Csillagánizs és birs? Sose hallottam. Jobb, mint szegfűszeggel?

Adél írta...

Kreativ konyha: tegnap és ma is gyönyörűen sütött a nap...de ezt a kompótot már van 2 hete,hogy fotóztam :)

Éva: köszönöm.

Frenel: ha szereted a csillagánizs ízét,föltétlen próbáld ki vele, nagyon finom párosítás.

Krisz: húsokhoz csak én eszem néha,télen. Néznek is rám nagy szemekkel:)

Katalin: Köszönöm.

Tündi: almából is finom ám:)

Márti: Kedves vagy,igazán.Köszönöm.

Katucikonyha: Én köszönöm,máris válaszolok.

Teakert::)) Nekem csillagánizzsal jobb,mert a szegfőszeggel nem vagyok valami jó barátságban.

mandala írta...

Nagyon guszta, en is fogok csinalni,koszonom!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...