Hagyományos húsvéti román étel,amit az Erdélyi magyarság is átvett . Praktikus és kiadós felhasználási módja a bárány belsőségeinek.Laktató és finom étel, amit a hidegen szolgálnak fel piros tojás kiséretében.
Hozzávalók:   1,5  kg bárányaprólék ( tüdő, szív, máj, vese) és bárányhús vegyesen,   bárány hálóha(hártyája), 3 nyers tojás, 6 főtt tojás,  20 dkg kenyér, 6-6 szál zöld újhagyma és fokhagyma zöldjével, 1 csokor petrezselyem zöld, só, bors 
A bárányaprólékot és húst megmossuk. A máj kivételével a többit enyhén  sós vízben főni tesszük. Leszedjük a habját, majd  50 perc után  beletesszük a májat  és együtt főzzük még 15 percet. Leszűrjük, és  hűlni hagyjuk. A májat  1 cm-es kockára  vágjuk , a többit pedig  ledaráljuk. Hozzáadjuk a szintén kockára vágott főtt tojást, a felaprított  zöldhagymát és fokhagymát, az apróra vágott petrezselyem zöldet, a  3  felvert nyers tojást illetve a beáztatott és kiszorított kenyeret.  Sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk. Egy hosszúkás formába  beletesszük a bárányhálót úgy, hogy oldalain lelógjon, belesimítjuk a  masszát és ráhajtjuk a hártyát. Forró sütőben kb.30 perc alatt  megsütjük. Hidegen szeleteljük, zöldhagymával és hónapos retekkel  tálaljuk.



 
11 megjegyzés:
Gyönyörű a pástétomod, finom lehet! Jöhetne belőle egy szelet :)
Nagyon finom lehet, még ilyet sosem ettem! Megint fantasztikus fotókat készítettél! :))
Gyönyörűek a kinti napos fotóid!!! :)
Nagyon finomnak tűnik, habár bárányt még nem ettem. A fotók csodásak, máris elindult a nyálelválasztásom...:o)
Kellemes ünnepeket kívánok neked és családodnak, szép időt, és jó kikapcsolódást!
Ez valami mennyei! Boldog ünnepet kívánok nektek! :)))
Idén kihagytam, most már bánom! Kellemes Húsvétot kívánok!
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok:)
Szivesen megkóstolnám!
Az édesanyáma volt ennek az étenek a nagy mestere .Nagyon.nagyon finoman tudta készíteni .
Most vettem egy egész bárányt..pont azon gondolkodtam mit készítsek az aprajábol.. szuper reci . köszönöm 👌
Megjegyzés küldése