2013. november 14.

Karamelles-banános sütemény






Hozzávalók a karamelles réteghez: 6 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2-3 banán; a piskótához: 4 tojás, 10 dkg cukor, 20 dkg liszt, 0,7 dl olaj, 1 dl tej, 1 sütőpor; a krémhez: 1 hidegen verhető csokoládés krémpor, 3 evőkanál porcukor, 5 dl tej; a tetejére: 3 dkg csokoládéforgács

Elkészítése: Egy 20x25 cm-es tepsi alját kikenjük a vajjal. A cukrot karamellizáljuk és rácsorgatjuk a kivajazott tepsibe(nem baj, ha nem fedi be mindenhol) és kirakjuk a banánkarikákkal. A piskótához a tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a  cukrot és habosra keverjük. Mikor jó vastag a tojáskrém, hozzáadjuk a olajat meg a sütőporral elvegyített lisztet és végül a tejjel csomómentesre kavarjuk. A piskótamasszát ráöntjük a banánra és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük. Ha megsült, ráborítunk egy tálcát és egy hirtelen mozdulattal átforgatjuk. Vigyázzunk, hogy égessen meg a forró karamell! A krémport összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a hideg tejet és kemény habbá verjük. A krémet a teljesen kihűlt süteményre kenjük, egy villával hullámosra rajzoljuk és megszórjuk csokoládéforgáccsal.


Ötlet innen



1 megjegyzés:

Kati írta...

Karamellt is, banánt is szeretem:) Jöhet:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...