2014. január 23.

Sárgarépás puffancs

Hozzávalók: 25 dkg sárgarépa, 10 dkg sajt, 2 tojás, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyemzöld; a sütéshez: 4 dl olaj.

Elkészítése: A megtisztított sárgarépát roppanósra főzzük, majd leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyemzöldet meg a tojások sárgáját, sózzuk, borsozzuk, összekavarjuk, majd beleforgatjuk  felvert tojásfehérjét.  Olajos kézzel golyókat formázunk, forró olajban megsütjük. Melegen vagy hidegen, önmagában vagy feltétként egyaránt fogyasztható. 


2 megjegyzés:

Konyhavirtuóz írta...

Van jelentősége, hogy fagyasztott répát használsz? Friss sárgarépából is elkészíthető?

Adél írta...

Nincs semmi jelentősége. Fagyasztóürítés volt, azért készült abból.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...