2014. január 23., csütörtök

Sárgarépás puffancs

Hozzávalók: 25 dkg sárgarépa, 10 dkg sajt, 2 tojás, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyemzöld; a sütéshez: 4 dl olaj.

Elkészítése: A megtisztított sárgarépát roppanósra főzzük, majd leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyemzöldet meg a tojások sárgáját, sózzuk, borsozzuk, összekavarjuk, majd beleforgatjuk  felvert tojásfehérjét.  Olajos kézzel golyókat formázunk, forró olajban megsütjük. Melegen vagy hidegen, önmagában vagy feltétként egyaránt fogyasztható. 


2 megjegyzés:

Konyhavirtuóz írta...

Van jelentősége, hogy fagyasztott répát használsz? Friss sárgarépából is elkészíthető?

Adél írta...

Nincs semmi jelentősége. Fagyasztóürítés volt, azért készült abból.

Printfriendly

Print Friendly and PDF
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...