Hozzávalók
a piskótához: 4 tojás, 8 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál narancslé, 8 evőkanál liszt, 1 narancs reszelt héja, csipetnyi sütőpor;
a csokoládés : 20 dkg 50 %-os csokoládé(fontos az 50 % kakaótartalmú csokoládé, hisy ay keménzíti meg a krémet), 20 dkg vaj, 2 evőkanál porcukor, 1 dl tejszín
a narancsos krémhez: 25 dkg görög joghurt, 2 dl habtejszín, 10 g zselatin, 2 narancs
továbbá: 1 narancs leve, 2 dl habtejszín, 2 narancs, 3 kiwi, 1 gránátalma
Elkészítése:
A piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, a végén hozzáadjuk a narancs reszelt héját, narancslevet meg az olajat és kissé még együtt verjük. A sütőport összevegyítjük a liszttel és lazán beleforgatjuk a tojáshabba. 24 cm.es tortaformába öntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.
A csokoládés krémhez a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a feltördelt csokoládét, a porcukrot meg a vajat és lassú lángon addig kavarjuk, míg egynemű krém lesz. Félrehúzzuk és többször átkavarva, kenhető állagúra hűtjük.
Egy kevés narancshéjat lereszelünk és kiszorítjuk a levét. Feloldjuk benne a zselatint, felmelegítjük(nem forraljuk), majd belekavarjuk a joghurtba. Belekavarjuk a reszelt narancshéjat is. A habtejszínt felverjük és könnyedén összekavarjuk a joghurttal.
A piskótát lapjában kettőbe vágjuk és a lapokat meglocsoljuk a narancslével, majd lekenjük a csokoládés krémmel. Kapcsos tortaforma aljára tesszük az első lapot és rákenjük a joghurtos krém felét, rátesszük a második lapot és befedjük a megmaradt krémmel. Egy éjszakára dermedni hagyjuk.
A tortát tálcára emeljük, az oldalát bevonjuk a felvert habtejszínnel és kirakjuk a gyümölcsökkel.
A tortát a férjem szülinapjára készítettem. Boldog szülinapot itt is, kedvesem :)
9 megjegyzés:
Hű, de csodálatos torta!
Gratulálok hozzá!
a férjedet pedig isten éltesse sokáig! :)
Hű, ez istenien néz ki. Még sosem jöttem rá, hogyan lehet a gránátalát enni, hiszen nincs belseje, azaz húsa, csak ezek a bogyók benne, azokat kelle ezek szerint megenni? :-)
Isten éltesse a párodat, Adélka!!
A torta egyszerűen gyönyörű!:)
Boldog szülinapos ez a torta! Pompásan fest!!!
Boldog születésnapot férjednek! Isten éltesse még nagyon sokáig! :)
Csodaszép és finom tortát készítettél!
Köszönöm szépen, a férjem nevében is!
:)
Kedves Aleda! A recept alapján elkészítettem a tortát (életem első próbálkozása). Az ízek csodálatosak. A csokis krémmel viszont volt egy kis gondom. Szirup sűrűségű volt kihűlés után is és csak kb.2-3 óra múlva sűrűsödött be. Mit ronthattam el?
Egy dologra tudok tippelni, hogy nem használt 50%-os kakaótartalmú csokoládét, ugyanis az keményíti meg a csokoládékrémet. Esetleg talán főzte is a krémet? Ugyanis, csak melegíteni kell és közben kavarni, egészen addig, míg egynemű lesz a krém.
A csoki valóban nem volt 50% kakaótartalmú :-(. Köszönöm a választ.Amint alkalom adódik újra megsütöm a tortát :-)
Megjegyzés küldése