2014. január 2.

Lazacos tekercs






Hozzávalók a tojáslepényhez: 5 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál tejföl,1 csokor zöld kapor, só, bors, 1 dkg vaj; a töltelékhez:  15 dkg tehéntúró, 10 dkg krémsajt, 25 dkg füstölt lazac 

Elkészítése: A tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott kaprot és a
lisztet. Sózzuk, borsozzuk és jól összekavarjuk, majd  sütőpapírral bélelt és vajjal lekent  kb. 25x30 cm-es nagyságú tepsibe öntjük és 15 perc alatt megsütjük. A tojáslepényt még forrón egy újabb sütőpapírra átfordítjuk, hogy a kapros fele kerüljön majd kívülre és azzal együtt feltekerjük. A  krémsajtot kikavarjuk a tehéntúróval, és rákenjük a teljesen kihűlt tojáslepényre. A lazacot vékony szeletekre vágjuk és befedjük vele a krémet. Meglocsoljuk citromlével, majd szorosan feltekerjük. Alufóliába csavarjuk, 3-4 óráig hűtőben tartjuk, majd éles késsel szeleteljük.



4 megjegyzés:

Flögi írta...

BUÉK Aleda!
Nálunk is volt a szilveszteri buliban lazacos tekercs, bár nem én csinéltam és azon friss sajt és spenót volt, de sajnos nem tudom, hogy csinálták pontosan, de az is isteni volt. üdv

trollanyu írta...

Nagyon étvágygerjesztőek, imádom a lazacot:) Boldog új évet kívánok nektek:)

Blogkonyha írta...

BUÉK! Hű, de guszta aztamindenit!

Adél írta...

Boldog új évet nektek is lányok !!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...