Hozzávalók: 40 dkg barna liszt,
10 dkg kenyér liszt + 5 dkg a szóráshoz, 2,7-3 dl langyos víz, 20 g élesztő, 12
dkg dióbél, 1 evőkanál dió olaj(lehet olívaolaj is), 2 evőkanál
krumpli pehely, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál só, csipetnyi őrölt rozmaring.
Elkészítése: Az élesztőt
szétmorzsoljuk, beletesszük a langyos tejbe, hozzáadjuk a mézet és 1 evőkanál
kenyérlisztet, összekavarjuk és hagyjuk felfutni. Eközben a liszteket
átszitáljuk, hozzáadjuk a krumplipehelyt, a sót, a rozmaringot, az olajat, majd
hozzáöntjük az élesztőt és alaposan megdagasztjuk. Letakarjuk, 1 órát kelni
hagyjuk, majd kissé átgyúrjuk és beledolgozzuk a diót. Kerekre formázzuk,
tetejét megszórjuk liszttel és tepsibe helyezzük. 20 percig pihenni hagyjuk,
majd éles pengével a tetején több helyen bevágjuk, és előmelegített sütőben,
200 fokon 40-45 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése