2015. december 27.

Olajbogyós lazacos tekercs





Hozzávalók: 5 tojás, 2 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 1 maréknyi aprított fekete olajbogyó. késhegynyi sütőpor, só, olaj, 10 dkg száraz tehéntúró, 10 dk sajtkrém, 15 dkg füstölt lazacszelet, 1 kis hagyma, fűszerpaprika, 1-2 evőkanál citromlé.

Elkészítése: A tojásokat felverjük, megsózzuk, a tejfölt összekeverjük a sütőporos liszttel, majd a két masszát összekeverjük, kézi mixerrel felhabosítjuk. Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, lekenjük olajjal, majd beleöntjük a tojásos masszát, rászórjuk az olajbogyót és előmelegített sütőben, 170 fokon 12-15 perc alatt megsütjük. Ha megsült, sütőpapírral együtt felcsavarjuk, vizes konyharuhába burkoljuk és hűlni hagyjuk. Közben a hagymát megpucoljuk, felvágjuk, a lazacszeletek kilógó széleit levágjuk. A tehéntúrót, a sajtkrémet, a hagymát, a levágott lazacdarabokat és egy késhegynyi fűszerpaprikát egy magas falú edénybe tesszük és krémesre turmixoljuk. Sóval és kevés citromlével ízesítjük. Az időközben kihűlt tojáslapot kibontjuk, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és lekenjük a tehéntúrós krémmel, majd kirakjuk a lazacszeletekkel és szorosan feltekerjük.  Visszacsavarjuk a sütőpapírba, széleit megcsavarjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt éles késsel szeleteljük. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...