2016. február 11.

Erdélyi körözött




       
Hozzávalók 4-6 személyre: 150 dkg juhtúró, 20 dkg tehéntúró, 10 dkg vaj, 2-3 evőkanál zsíros tejföl, 1 hagyma, só, bors, fűszerpaprika, köménymag, 1 szál petrezselyemzöld.

Elkészítése: A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a juhtúróval, majd kanalanként adagolva beledolgozzuk a száraz tehéntúrót és annyi  tejfölt, hogy krémes állagú túrókrémet kapjunk. A hagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk és belekavarjuk a krémbe. Sóval, borssal, fűszerpaprikával, őrölt és egész köménymaggal ízesítjük. Jól lehűtve tálaljuk. 


1 megjegyzés:

Anikó írta...

Nálunk is így készül alapvetően vegyesen, de van, hogy csak tehéntúróval, vagy csak juhtúróval is, mindenhogyan nagyon fincsi :-)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...