2017. december 18., hétfő

Mogyorós gesztenyegolyók


Hozzávalók: 25 dkg gesztenyepüré(édesített), 1 evőkanál mogyorókrém, 5 dkg darált mogyoró, 5 dkg darált keksz,  ½  teáskanál tejszínes mogyoró(vagy rum) aroma, 10 dkg étcsokoládé, 1 teáskanál étolaj, dekorcukor. 


Elkészítése: A gesztenyepürét szobahőmérsékleten kiengedjük, egy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a mogyorókrémet, a darált kekszet, a darált mogyorót meg az aromát, majd összedolgozzuk. Ha a massza túl lány, kevés darált kekszet még adunk hozzá. Kisebb diónyi méretű golyókat formázunk és 10 percre fagyasztóba tesszük. A csokoládét összetördeljük, 2/3-ad részét vízgőz fölött megolvasztjuk, félrevesszük, hozzáadjuk a megmaradt csokoládét meg az olajat és simára kavarjuk. A golyókba fogpiszkálót szúrunk, mindegyiket belemártjuk a csokoládéba, lecsöpögtetjük, tetejükre dekorcukorkát teszünk és dermedésig hungarocellbe szúrjuk. 


1 megjegyzés:

Flögi írta...

Nagyon mutatós és finomnak is hangzik. De én csak csendes olvasó vagyok, nagyon ritka, hogy valamit meg is csinálok.
üdv, Andi

Printfriendly

Print Friendly and PDF
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...