2019. december 29.

Fonott csirkemell



Hozzávalók 4 személyre: 4 fél csirkemell, 12 szelet bacon, 80 dkg főtt krumpli, 10 dkg prézli(zsemlemorzsa), 40 dkg reszelt parmezán, só, bors, fűszerpaprika, fokhagymapor, 4 cikk fokhagyma, 3-4 ég rozmaring, olívaolaj.

Elkészítése:


1.      A fél csirkemelleket hosszában, három csíkra bevágjuk, majd a csíkok végét újból bevágjuk úgy, hogy utána ki tudjuk  teríteni.  A húst sózzuk, borsózzuk.


2.      A csíkokat befedjük a baconszeletekkel, majd összefonjuk, a végét fogpiszkálóval összetűzzük.

3.      A tepsit meglocsoljuk olajjal, rászórjuk a szeletekre vágott fokhagymát, ráfektetjük a fonatokat, megszórjuk borssal és fűszerpaprikával. Tetejükre helyezzük a rozmaring ágakat. Forró sütőben, 25-30 percig sütjük.


4.      A krumplit meghámozzuk, 5-6 mm vastag szeletekre vágjuk, meglocsoljuk olajjal. A prézlit összekeverjük a parmezánnal, kevés sóval, fűszerpaprikával meg fokhagymaporral.


5.      A krumplikarikákat a prézlis keverékbe mártjuk, majd sütőpapírral bélelt, olajjal meglocsolt tepsibe, kissé egymásra fektetjük. Tetejét is meglocsoljuk kevés olajjal.


6.      Forró sütőben, 30-35 percig sütjük.



1 megjegyzés:

Molnar Szabolcs írta...

Ez annyira ötletes! Ki fogom próbálni! :) :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...