2020. március 24.

Gâteau au yaourt


 Könnyű, nagyon gyors és elronthatatlan francia joghurtos kevert sütemény



Hozzávalók: 1 kis doboz(140 g) natúr joghurt(a továbbiakban ez a doboz lesz a mérőeszköz), 1,5 doboz cukor, 3 tojás, 3 doboz liszt, 1 sütőpor, csipetnyi só, ½ doboz olaj, ½  citrom reszelt héja, 2-3 evőkanál citromlé; a tálaláshoz: tejszín, tetszés szerinti gyümölcsök.

Elkészítése:  A sütőt  bekapcsoljuk, 180 fokra állítjuk. A joghurtot egy keverőtálba öntjük, utána kimossuk, szárazra töröljük és a továbbiakban a felsorolt sorrendben ezzel mérjük a hozzávalókat, közben mindegyiket összekavarjuk az előbbiekkel. A joghurthoz adjuk a cukrot, a tojásokat, a lisztet, a sütőport meg a sót, majd az olajat, a citrom levét és a héját. Folyós masszát kapunk, melyet kivajazott, kilisztezett, 22*10 cm-es formába öntünk és 35-40 percig sütjük. Mielőtt kiszedjük, végezzünk tűpróbát! Félidőben lefedhetjük sütőpapírral, hogy a teteje ne barnuljon nagyon. Tejszínnel, gyümölccsel tálaljuk.





Gâteau au yaourt   -Chec Francez cu iaurt

Ingrediente: 1 iaurt mic(140 g, paharul se va folosi în continuare ca măsură), 1,5 pahare zahăr, 3 ouă, 3 pahare făină, 1 plic praf de copt, un praf de sare ½ pahar ulei, coaja rasă de la ½ lămâie, 2-3 linguri zeamă de lămâie; pentru servire: frișcă, fructe.

Prepararea:  Se încălzește cuptorul la 180 grade. Iaurtul se toarnă într-un castron. Paharul se spală, se șterge, restul ingredientelor se vor măsura cu acest pahar, în ordinea enumerării, fiecare ingredient adăugat amestecându-l cu cele dinainte. Se adaugă la iaurt zahărul, ouăle, făina, praful de copt și sarea, apoi uleiul, zeama și coaja de lămâie. Se va obține o compoziție moale care se toarnă într-o formă lunguiață de 22 *10 cm. Se coace 35-40 minute, se face proba acului. La jumătatea timpului se acoperă cu hârtie de copt pentru a nu se rumeni prea mult. Se feliază după 1 oră, se servește cu frișcă și fructe după plac.

2 megjegyzés:

Anikó írta...

Megsütöttem, tényleg nagyon finom, annyit változtattam, hogy tettem bele mazsolát és csokicseppet, isteni :-)

Adél írta...

Ó, hát az csak egy jó plusz neki! Én csak simán, az eredetit kellett készítsem, de fel fogom használni a receptet aszalt és friss gyümölcsökhöz is. Örülök, hogy hasznodra volt :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...