Hozzávalók: 45 dkg  liszt, 3,75 dl víz, 1 kávéskanál só, 2,5 dkg élesztő
Elkészítése:
 a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vizet, a sót és az 
összemorzsolt élesztőt, majd gyors mozdulatokkal  összekeverjük, de nem 
dagasztjuk (a tészta állaga lágy lesz). Letakarva, 12 órát kelni hagyjuk
 a szoba hőmérsékletén.
 Ekkor egy konyharuhát vastagon belisztezünk, a tésztát ráborítjuk és 
széleit a közepére hajtjuk, majd 1 órát pihentetjük. Ezalatt a sütőbe 
teszünk egy fedeles öntött vaslábast vagy jénai tálat, együtt 
felforrósítjuk, majd a tésztát a  konyharuha segítségével a forró tálba 
fordítjuk és lefedjük. A kenyeret 190 fokon, 30 percig lefedve, majd 25 
percig fedetlenül sütjük. 
 
2 megjegyzés:
Ezt kipróbálom kenyérsütő gépben is, mert nagyon nehezen találok megfelelő receptet a géphez (egészségügyi okokból meg dagasztani képtelen vagyok)
Majd szólok, milyen lett :)
Úgy gondolod,hogy kenyérsütő gépben süssed?..mert ha a dagasztást akarod azzal csinálni,akkor az nem szükséges,hisz ennek épp az a lényege,hogy nem kell dagasztani.
Várom,h jelezd:)
Megjegyzés küldése