2012. május 25., péntek

Borjúsült epermártással





Hozzávalók: 4 szelet borjúhús , 25 dkg rizs, 8 dkg vaj, 25 dkg eper, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál balzsamecet, só, bors, petrezselyem levél, snidling

A rizst megmossuk, és bő forró vízben  15 percig  főzzük.  Lefedjük és 10 percig duzzadni hagyjuk, majd leszűrjük, és megszórjuk apróra vágott snidlinggel . A húst sózzuk, borsozzuk, és vajon mindkét felét 3-3 perc alatt megsütjük. Az epermártáshoz vajon megkaramellizáljuk a mézet, beletesszük a félbe vágott epreket , ráöntjük a balzsamecetet, és megfelelő sűrűségűre pároljuk .


5 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Nagyon jól fest, én szívesen elkölteném! Kár, hogy itthon nem eszik a húst gyümölccsel...De irtó guszta!!!

Gabriella írta...

Mi a férjemmel imádjuk a húst gyümölccsel, bár ezt a variációt még soha nem próbáltuk, talán eszembe sem jutott volna. Tetszik nagyon! :)

Unknown írta...

Imádnám, de valószínű hogy egyedül vagyok vele a családban. Külön megennék, de a férjem nem szereti a hús gyümölcs kombinációt!

Éva írta...

Csodásan néz ki, de gondolom nagyon finom az íze is! Szívesen megkóstolnám ezzel a gyümölcsmártással!

Csiperke írta...

Általában csirkehúst szoktunk enni mindenféle gyümölccsel, de ez az epres borjú nagyon felcsigázta az érdeklődésemet! Nagyon szívese megkóstolnám!

Printfriendly

Print Friendly and PDF
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...