2012. november 8.

Töltött libanyak



 Hozzávalók: 1 liba nyakbőre, 20 dkg  libahús, 10 dkg süt libamáj, 1 zsömle, 1 főtt tojás, 1 nyers tojás, 1 hagyma, 2 evőkanál libazsír, só, bors, petrezselyem levél; 
a sütéshez: 5 dl libaleves vagy erőleves; 
a salátához: rukkola, koktélparadicsom, hagyma, olívaolaj, só

Elkészítése: a libahúst ledaráljuk és a libamájat kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és a  libazsíron megpároljuk. A zsömlét beáztatjuk majd kinyomkodjuk. A ledarált húst összevegyítjük a libamájjal, a zsömlével, a kockára vágott tojással, a hagymával, az apróra vágott petrezselyemlevéllel és a nyers tojássárgájával. Sóval és borssal fűszerezzük, majd lazán beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét is. A konyhakész libanyakbőrt keskenyebb végénél bevarrjuk és megtöltjük a húsos masszával, majd a másik végét is bevarrjuk. A megtöltött libanyakat hosszúkás tepsibe tesszük és felöntjük húslevessel. Fóliával letakarjuk és lassú lángon pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük. Míg sül, a rukkolát és a koktélparadicsomot megmossuk, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, megsózzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. A töltött libanyakat 1 cm-es szeletekre vágjuk és a salátával tálaljuk.



6 megjegyzés:

teller-cake írta...

De jól néz ki azzal a rengeteg-zöld salátával! Igazi különlegesség, legalább is számomra mindenképpen! :)

María írta...

Aleda, ez már megint egy csodás fogás, gyönyörű képen megörökítve. Imádnám :)!

Katalin írta...

Nagyon guszta, én majd a hétvégén próbálkozok vele, eddig még soha nem készítettem ilyet :)

Adél írta...

Nagyon finom volt, számomra is különleges, libahúst még ettem ,de töltött libanyakat most készítettem először és biztos nem utoljára.

Adél írta...

Köszönöm, Mária:)

Adél írta...

Katalin, ne hadd ki finom is és jó megoldás a liba hosszú nyakbőrére, amit amúgy nem tudom mire lehetne használni.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...