2013. április 29.

Csalános tojáslepény


Hozzávalók: 3 tojás, 5 dkg füstölt szalonna, 2 szál zöldhagyma, 1 pirospaprika, 1 marék friss csalánhajtás, 1 kis csokor petrezselyem zöldje, 1 evőkanál tejföl, só, bors

Elkészítése: A csalánhajtásokat megmossuk és hagyjuk lecsöpögni. A szalonnát kis kockára vágjuk és zsírjára sütjük, majd a pörcöt szűrőkanállal kivesszük és félretesszük. A zöldhagymát és a paprikát megmossuk és karikára vágjuk, a visszamaradt szalonnazsíron kissé megsütjük, majd hozzáadjuk a csalánt. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a sót és a frissen őrölt borsót, belekavarjuk a szalonnapörcöt és az apróra vágott petrezselyem levelet, majd a hagymás csalánra öntjük. Fedővel lefedjük és addig sütjük, míg a teteje is megsül. Melegen tálaljuk, friss zöldhagymával.



4 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Izgalmas... Nem csípett? A fotók csodásak! Igazi vidéki hangulat!

Adél írta...

Krisz, csak mikor szedtem:) A lepényben már egyáltalán nem:)

Barbi konyhája írta...

Hú ez nagyon jó ötlet, megpróbálok pár friss csalánlevelet megmenteni a fűnyírótól! :) A képek változatlanul gyönyörűek!

sedith írta...

Képzeld, kiderült, hogy a csalánra is allergiás vagyok, így ezentúl le kell mondanom egyik kedvenc tavaszi zöldemről. :( Ez istenien néz ki.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...