2013. szeptember 4.

Padlizsán tallér







Hozzávalók: 2 padlizsán, 15 dkg sonka, 10 dkg csemegekukorica, 5 dkg sajt, 1 evőkanál olaj, 2 tojás, 2 evőkanál tejföl, petrezselyemzöld, só, bors; a tálaláshoz: káposzta, szeletelt kenyér

Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Mindkét felét megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk, hogy a vizét kieressze, majd lecsöpögtetjük és grilltepsiben mindkét felét megsütjük. A sonkát apró kockára vágjuk és az olajon pirosra sütjük. A konzervkukoricát lemossuk és lecsöpögtetjük, majd összekeverjük a sonkával. A padlizsántallérokat egy tepsibe rakjuk és  mindegyikre rakunk a sonkás-kukoricás keverékből. A tojást felverjük a tejföllel és a tallérokra öntjük. tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemzölddel. Forró sütőben 15 perc alatt megsütjük. A káposztát laskára vágjuk, ráhelyezzük a kenyérszeleteket és tetejére rakjuk a meleg padlizsántallérokat. 




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...