2013. szeptember 12.

Vargabéles muffin




Hozzávalók 20 db. hoz:  5 réteslap, 12,5  dkg cérnametélt, 35 dkg tehéntúró, 12 dkg cukor, 8 dkg vaj,  3 tojás, 2 dl tejföl, 1 /2 vanília rúd magjai, 1 /2 citrom héja, , só ; a tálaláshoz: porcukor 

Elkészítése: a cérnametéltet forró, enyhén sós vízben 2  perc alatt puhára főzünk, majd leszűrjük. A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral és a vanília kikapart magjaival, belekavarjuk a tehéntúrót, a tejfölt, a citrom reszelt héját,  és végül a kemény habbá vert  fehérjéket, majd lazán beleforgatjuk a lecsöpögtetett cérnametéltet. A  réteslapotkat 8 részre vágjuk, lekenjük olvasztott vajjal és mindegyik muffinkosarat kibélelünk 2-2 lappal. A masszát szétosztjuk a muffinkosarakba,  a széleken túllógó rétestésztát visszahajtjuk a tetejére, majd  lekenünk vékonyan vajjal.  160 fokon, 30 perc alatt megsütjük. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.




6 megjegyzés:

teller-cake írta...

Helyes kis batyuk lettek! De jól is esne pár darab így vacsoratájt... :)

Hankka írta...

Gyönyörűek! :) Nagyon szeretem a vargabélest, milyen jó ötlet muffinként sütni! :)

Anikó írta...

De édesek lettek:-))))

marisz57 írta...

Micsoda ötlet! Nagyon szuperül néznek ki! Imádom a vargabélest, biztos ebben a formájában is szeretném!

Hankka írta...

Megsütöttem, köszönöm a receptet, nagyon finom lett! :)))

Adél írta...

Hankka, örülök, h sikerült. Nálunk nagyon gyakran van, mert a lányom kedvence.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...