Hozzávalók: 4 db. Alexander körte, 5 dl must(szőlőlé), 2+1 evőkanál méz, 3 dkg vaj, 5 dkg dió, 1 rúd fahéj, fél rúd vanília
Elkészítése: A musthoz hozzáadjuk a mézet, a fahéjrudat meg a vanília kikapart magvait és felforraljuk. A körtéket meghámozzuk, belerakjuk a forró mustba és 15 percig forraljuk, majd benne hagyjuk kihűlni. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a mézet és felforrósítjuk, majd a kihűlt és félbevágott körtéket beleforgatjuk és megszórjuk az apróra vágott dióval. Fagylalttal vagy vaníliasodóval tálaljuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZAb94mge6M9YfWbkLH-l3OFoZgyjiJ8w90KGjBx3aJ2vdqWa7rCUdf_18NKXfDG9Rv1tDBnnih-sf4AAkS2JNf_7Z0zCUA2Y1IPgXRa1sjzQdnNzywoELYr6LQSWti4i-XkhzL49hwGUT/s640/1345.jpg)
A recept megjelent az őszi Kertész magazinban.
1 megjegyzés:
Gratulálok!:) Csodás a recepted Adélka! És a kép is, mint mindig!:)
Megjegyzés küldése