2014. június 10.

Zöldfűszeres fasirt






Hozzávalók: 1 kg sertés lapocka, 2 zsemle, 2 dl tej, 3 tojás, 1 fej fokhagyma, 2 szál zöldhagyma, 2 ág rozmaring, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor metélőhagyma, só, bors, fűszerpaprika. 



Elkészítése:
1. Előkészítjük a hozzávalókat. A sertéslapockát ledaráljuk.
2. A hagymákat megpucoljuk, a zöldfűszereket megmossuk és az összeset apróra vágjuk.
3. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kiszorítjuk. A tojásokat megtörjük és felverjük.
4. A darált húshoz hozzáadjuk a kiszorított zsemlét, a tojást, a zöldfűszereket és sóval, borssal meg fűszerpaprikával ízesítjük.
5. A masszát jól összedolgozzuk.
6. Olajos kézzel diónyi fasírtokat formázunk és megszórjuk szezámmaggal.
7. Forró olajban aranybarnára sütjük, majd kivesszük és papírtörlőre tesszük, hogy a fölösleges olajat felszívja.
8. Salátával bélelt tálcákon tálaljuk. 

Megjelent az Ünnepi menük-lépésről-lépésre könyvben. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...