2014. június 13.

Gombás brokkolis gratin szendvics





Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej karfiol, 4 csiperke, 2 szál zöldhagyma, 3 dkg vaj, 5 dkg sajt, 2 tojás, 3 evőkanál tejföl, só, bors, szódabikarbóna, petrezselyemzöld; továbbá: 1 dkg vaj, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, 4 teljes kiőrlésű kifli

Elkészítése:  A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és enyhén sós, szódabikarbónás vízben 2-3 perc alatt előfőzzük és leszűrjük. A zöldhagymát és a gombát megpucoljuk, megmossuk és karikára illetve szeletekre vágjuk. A vajat egy serpenyőbe tesszük, rádobjuk a zöldhagymát meg a gombát és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a brokkolit, sózzuk, borsózzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és összekavarjuk, majd félrehúzzuk és hűlni hagyjuk. A sajtot apró kockákra vágjuk és hozzákavarjuk a zöldségekhez, majd az egészet kivajazott, zsemlemorzsával behintett piteformába tesszük. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt és ráöntjük a zöldségekre. Előmelegített sütőben, 170 fokon, 20 perc alatt megsütjük. A kifliket lapjában kettőbe vágjuk és közéje tesszük a kihűlt gratint. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...