2014. június 18.

Prézliben rántott csirkecomb steak burgonyával





Hozzávalók 2 személyre: 4 alsó csirkecomb, 2,5 dl tej, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kakukkfű; 
a panírhoz: 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál prézli, 4 dl olaj, só;
 a steak burgonyához: 30 dkg vékony héjú burgonya, só, 2-3 evőkanál olaj, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény

Elkészítése: A fokhagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk és betesszük a tejbe. Hozzáadjuk a borsót, a kakukkfűvet, enyhén megsózzuk és beletesszük a megtisztított csirkecombokat, majd légmentesen befedjük és 12 órát pácolódni hagyjuk benne. Másnap kivesszük és szárazra töröljük. A tojásokat felverjük és megsózzuk. A csirkecombokat előbb lisztbe, aztán tojásba és végül prézlibe mártogatjuk, majd a forró olajban pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük és tálalásig melegen tartjuk. A burgonyát megmossuk, szárazra töröljük és cikkekre vágjuk. Enyhén sós vízben, 8-10 percig előfőzzük, majd leszűrjük, meglocsoljuk az olajjal és megszórjuk a borssal, a fűszerpaprikával meg őrölt köménnyel. Forró sütőben pirosra sütjük. Salátával tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...