Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg szarvacska tészta, 20 dkg főtt csirkemell(lehet maradék sültcsirke is), 2 dkg vaj, 3 evőkanál liszt, 5 dl tej, 25 dkg reszelt sajt, 10 dkg reszelt cheddar sajt, só, fehérbors;
a tetejére: 1 csésze panko kenyérmorzsa, 1 cikk fokhagyma, 3 dkg morzsolt kéksajt vagy parmezán sajt, 1
evőkanál olívaolaj, 1-2-3 evőkanál
csípős szósz(pl: Tabasco, Franks
red hot vagy csípős ketchup).
Elkészítése: A tésztát
sós vízben kifőzzük. A vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, világosra
pirítjuk, majd felöntjük a hideg tejjel és besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk,
belekavarjuk a reszelt sajtokat és az összetépett vagy összevágott csirkehúst,
majd hozzáadjuk a leszűrt tésztát is. A
masszát összekavarjuk, hőálló tálba tesszük. A panko morzsát, az áttört fokhagymát, a
kéksajtot, az olajat meg a csípős szószt egy tálba tesszük, összekavarjuk, majd
a sajtos tészta tetejére szórjuk. 180 fokon, 20-25 percig sütjük.
Graten de paste
cu piept de pui și cașcaval
Ingrediente pentru 4 persoane: 500 g paste cornișoare, 200 g piept de pui gătit(fiert, rotisat sau la grătar), 20 g unt, 3 linguri făină, 500 ml lapte, 350 g cașcaval ras, pare, piper alb;
pentru crustă: 1 cană pesmet
din miez de pâine, 1 cățel de usturoi, 1 lingură pastă de roșii, 1 lingură
ulei.
Prepararea: Pastele se fierb în apă cu sare, după care se
strecoară. Se încinge untul într-o tigaie mai adâncă, se presară făina, se
amestecă după care se toarnă laptele și se îngroașă la foc mic. La final se
asezonează cu sare și piper alb și se adaugă cașcavalul ras. Pieptul de pui se
mărunțește, se amestecă cu pastele și sosul de cașcaval, se pune totul într-un
vas termorezistent. Usturoiul pisat se amestecă cu pasta de roșii și uleiul.
Pesmetul se pune într-un castron, se stropește cu pasta de roșii, amestecând
prin aruncare, după care se presare totul peste paste. Se dă la cuptor pentru 25-30
minute sau până când se rumenește.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése