2023. január 9.

Csacsi füle - Fursecuri cu magiun și nucă

 


Recept Vizvári Mariska szakácskönyvéből 


Hozzávalók 4 személyre:  30 dkg liszt, 12 dkg zsír, 1 dl zsíros tej, 15 g élesztő, 1 evőkanál porcukor, csipetnyi só; egyéb hozzávalók: házi szilvaíz, dióbél, porcukor.

Elkészítése:  Az élesztőt elmorzsoljuk a langyos tejben, 15 percig hagyjuk felfutni. A zsírt a lisztben elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a sót meg az élesztős tejet és jól kidolgozzuk. A tésztát 20 percig pihenni hagyjuk, majd vékonyra kinyújtjuk és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Közepébe 1-1 teáskanál szilvaízet és kettőbe tört dióbelet teszünk, majd összehajtjuk. 175 fokon világosra sütjük(nem kell kiszárítani), majd még melegen porcukorba hempergetjük. Minél tovább áll, annál finomabb. 


                                              Fursecuri cu magiun și nucă

Ingrediente: 300 g făină, 120 g untură, 100 ml lapte gras, 15 g drojdie, 1 lingură zahăr pudră, un praf de sare; alte ingrediente: magiun de prune, miez de nucă, zahăr pudră

Prepararea: Drojdia se fărâmițează în laptele călduț și se lasă 15 miunte la crescut. Untura se fărâmițează în făină, se adaugă sarea și laptele cu drojdie și aluatul se frământă. Aluatul se lasă 20 de miute la odihnit, apoi se întrinde într-o foaie subțire și se decupează cu o formă rotundă. În mijlocul fiecărui cerc se pune câte 1 linguriță de magiun și un sfert de nucă, apoi se pliază și marginile se închid. Se coc la 170 de grade. Nu trebuie copate foarte mult, pentru că se usucă. Fursecurile calde se rostogolesc în zahăr pudră și se păstrează în cutii de metal.



1 megjegyzés:

Unknown írta...

Megosztom ezt a bizonyságot azokkal a partnerekkel, akik azért küzdenek kapcsolataikkal, mert létezik egy tartós megoldás. A férjem 3 évre elhagyott engem és a 2 gyerekünket egy másik nőért. Megpróbáltam erős lenni csak a gyerekeimért, de nem tudtam úrrá lenni a fájdalmamon, ami a szívemet gyötörte. Megsérültem és összezavarodtam. Segítségre volt szükségem, ezért kutattam egy kicsit az interneten, és rábukkantam egy webhelyre, ahol láttam, hogy Dr. Ellen, egy varázsló segíthet visszaszerezni szerelmeseit. Felvettem vele a kapcsolatot, és egy különleges imát és varázslatokat mondott értem. Meglepetésemre a férjem 2 nap után hazatért. Így hát összejöttünk, és annyi szeretet, öröm és béke volt a családban. Felveheti a kapcsolatot Dr. Ellennel is, aki egy hatékony megoldási asszisztens
1) Nyerd vissza a volt barátodat
2) Hozd össze a férjet és a feleséget
3) hagyja abba a rémálmok ismétlését
4) Gyógynövényes gyógymód HIV és rák ellen
5) Erőteljes varázsgyűrű
6) szerencsebűbáj
7) A rögeszmék megtörése
8) Szülési és terhességi problémák. Vegye fel vele a kapcsolatot az EMAIL címen: ellenspellcaster@gmail.com
Whatsapp +2349074881619

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...