2023. január 11.

Rántott csilis szárny - Aripioare picante pane


Hozzávalók 4 személyre: 1 kg  csirkeszárny, 2 dl  natúr joghurt, 2 tojás, 20 dkg liszt, 2 evőkanál étkezési keményítő, só, bors, fokhagymapor, csilipehely, csiliszósz, olaj a sütéshez. 

Elkészítése: A csirkeszárnyakat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a végeket levágjuk(később alapléhez felhasználhatjuk), a forgóknál  pedig kettévágjuk és egy tálba tesszük. Megszórjuk sóval, borssal és kevés fokhagymaporral, ráöntjük a joghurtot és pár csepp csiliszószt. majd alaposan összekeverjük. Fóliával letakarva, 2-3 órát állni hagyjuk. A lisztet két tálba szórjuk(80+120 dkg), a nagyobik részhez  hozzákavarjuk a keményítőt és ízlés szerint fokhagymaport meg csilipelyhet. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, az olajat felhevítjük. A szárnyakat előbb a sima lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig fűszeres lisztbe forgatjuk, majd a forró olajban megsütjük. Fémrácsra szedve lecsöpögtetjük, majd tetszés szerinti körettel tálaljuk. 


Aripioare picante pane  

Ingrediente: 1 kg aripioare de pui fără vârfuri, 200 ml iaurt natur, 2 ouă, 200 g făină, 2 linguri amidon, sare, piper, usturoi granulat, fulgi chili sau sos de chili, ulei pentru prăjit.

Prepararea:  Aripioarele de pui se taie la încheieturi, se spală și se usucă, se asezonează cu sare, piper și usturoi granulat. Se adaugă iaurtul și 2-3 picături de sos chili sau puțin fulgi chili, se amestecă, se acoperă cu folie și se pune la rece pentru 2-3 ore. Făina se împarte în două părți(80+120 grame), la partea mai mare se adaugă amidonul, puțin usturoi granulat și fulgi chili. Ouăle se bat cu sarea. Aripioarele se dau prin făina mai puțină, apoi în ou bătut, după care în amestecul de făină condimentată. Se prăjesc în ulei încins, se lasă la scurs pe grătar. Se servesc cu garnitură după plac. 

 

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Megosztom ezt a bizonyságot azokkal a partnerekkel, akik azért küzdenek kapcsolataikkal, mert létezik egy tartós megoldás. A férjem 3 évre elhagyott engem és a 2 gyerekünket egy másik nőért. Megpróbáltam erős lenni csak a gyerekeimért, de nem tudtam úrrá lenni a fájdalmamon, ami a szívemet gyötörte. Megsérültem és összezavarodtam. Segítségre volt szükségem, ezért kutattam egy kicsit az interneten, és rábukkantam egy webhelyre, ahol láttam, hogy Dr. Ellen, egy varázsló segíthet visszaszerezni szerelmeseit. Felvettem vele a kapcsolatot, és egy különleges imát és varázslatokat mondott értem. Meglepetésemre a férjem 2 nap után hazatért. Így hát összejöttünk, és annyi szeretet, öröm és béke volt a családban. Felveheti a kapcsolatot Dr. Ellennel is, aki egy hatékony megoldási asszisztens
1) Nyerd vissza a volt barátodat
2) Hozd össze a férjet és a feleséget
3) hagyja abba a rémálmok ismétlését
4) Gyógynövényes gyógymód HIV és rák ellen
5) Erőteljes varázsgyűrű
6) szerencsebűbáj
7) A rögeszmék megtörése
8) Szülési és terhességi problémák. Vegye fel vele a kapcsolatot az EMAIL címen: ellenspellcaster@gmail.com
Whatsapp +2349074881619

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...