Hozzávalók 4
személyre: 1 kg csirkeszárny, 2 dl natúr joghurt, 2 tojás, 20 dkg
liszt, 2 evőkanál étkezési keményítő, só, bors, fokhagymapor, csilipehely,
csiliszósz, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A
csirkeszárnyakat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a végeket levágjuk(később
alapléhez felhasználhatjuk), a forgóknál pedig kettévágjuk és egy tálba
tesszük. Megszórjuk sóval, borssal és kevés fokhagymaporral, ráöntjük a
joghurtot és pár csepp csiliszószt. majd alaposan összekeverjük. Fóliával
letakarva, 2-3 órát állni hagyjuk. A lisztet két tálba szórjuk(80+120 dkg), a
nagyobik részhez hozzákavarjuk a keményítőt és ízlés szerint
fokhagymaport meg csilipelyhet. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, az
olajat felhevítjük. A szárnyakat előbb a sima lisztbe, majd a felvert tojásba,
végül pedig fűszeres lisztbe forgatjuk, majd a forró olajban megsütjük.
Fémrácsra szedve lecsöpögtetjük, majd tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Aripioare picante
pane
Ingrediente: 1 kg
aripioare de pui fără vârfuri, 200 ml iaurt natur, 2 ouă, 200 g făină, 2
linguri amidon, sare, piper, usturoi granulat, fulgi chili sau sos de chili,
ulei pentru prăjit.
Prepararea: Aripioarele de pui se taie la încheieturi, se
spală și se usucă, se asezonează cu sare, piper și usturoi granulat. Se adaugă
iaurtul și 2-3 picături de sos chili sau puțin fulgi chili, se amestecă, se
acoperă cu folie și se pune la rece pentru 2-3 ore. Făina se împarte în două
părți(80+120 grame), la partea mai mare se adaugă amidonul, puțin usturoi
granulat și fulgi chili. Ouăle se bat cu sarea. Aripioarele se dau prin făina
mai puțină, apoi în ou bătut, după care în amestecul de făină condimentată. Se
prăjesc în ulei încins, se lasă la scurs pe grătar. Se servesc cu garnitură
după plac.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése