2023. január 11.

Rántott csilis szárny - Aripioare picante pane


Hozzávalók 4 személyre: 1 kg  csirkeszárny, 2 dl  natúr joghurt, 2 tojás, 20 dkg liszt, 2 evőkanál étkezési keményítő, só, bors, fokhagymapor, csilipehely, csiliszósz, olaj a sütéshez. 

Elkészítése: A csirkeszárnyakat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a végeket levágjuk(később alapléhez felhasználhatjuk), a forgóknál  pedig kettévágjuk és egy tálba tesszük. Megszórjuk sóval, borssal és kevés fokhagymaporral, ráöntjük a joghurtot és pár csepp csiliszószt. majd alaposan összekeverjük. Fóliával letakarva, 2-3 órát állni hagyjuk. A lisztet két tálba szórjuk(80+120 dkg), a nagyobik részhez  hozzákavarjuk a keményítőt és ízlés szerint fokhagymaport meg csilipelyhet. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, az olajat felhevítjük. A szárnyakat előbb a sima lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig fűszeres lisztbe forgatjuk, majd a forró olajban megsütjük. Fémrácsra szedve lecsöpögtetjük, majd tetszés szerinti körettel tálaljuk. 


Aripioare picante pane  

Ingrediente: 1 kg aripioare de pui fără vârfuri, 200 ml iaurt natur, 2 ouă, 200 g făină, 2 linguri amidon, sare, piper, usturoi granulat, fulgi chili sau sos de chili, ulei pentru prăjit.

Prepararea:  Aripioarele de pui se taie la încheieturi, se spală și se usucă, se asezonează cu sare, piper și usturoi granulat. Se adaugă iaurtul și 2-3 picături de sos chili sau puțin fulgi chili, se amestecă, se acoperă cu folie și se pune la rece pentru 2-3 ore. Făina se împarte în două părți(80+120 grame), la partea mai mare se adaugă amidonul, puțin usturoi granulat și fulgi chili. Ouăle se bat cu sarea. Aripioarele se dau prin făina mai puțină, apoi în ou bătut, după care în amestecul de făină condimentată. Se prăjesc în ulei încins, se lasă la scurs pe grătar. Se servesc cu garnitură după plac. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...