2023. január 16.

Kuglóf - Guguluf

I. világháború idejéből való recept. 

Hozzávalók: a kovászhoz: 5 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1 dl langyos víz; továbbá: 25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 3 tojás, 6 dkg cukor, csipetnyi só, kevés vaj a formához, porcukor a tálaláshoz.

Elkészítése:  Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, belekavarjuk a lisztet és 15-20 percig kelni hagyjuk. A megmaradt lisztet a vajjal morzsalékosra dörzsőljük, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojásokat meg a kovászt és együtt az egészet jól felverjük. A galuskatésztánál egy kicsivel keményebb masszát kapunk, melyet alaposan kivajazott kuglófformába kanalazzuk. 180 fokon, 25-30 perc alatt megsütjük. Nem kell keleszteni! Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés: A süteményt könnyű elkészíteni, nem kell dagasztani, csak fakanállal felverni, hisz lágy a masszája. Kisülve nagyon finom, omlós süteményt kapunk,  ami visszafogottan édes. Aki a kimondottan édes kelttésztát szereti, az még adhat hozzá egy kevés cukrot. 



Acest guguluf este din aluat cu drojdie, mai moale, care nu trebuie dospit înainte de coacere. După coacere, guguluful este foarte fraged și aerat, dar nu prea dulce, așadar cei care doresc o prăjitura mai dulce, pot folosi o cantitate mai mare de zahăr.

Guguluf pufos

Ingrediente:  pentru maia: 50 g făină,  20 g drojdie proaspătă, 100 ml apă călduță; alte ingrediente:  250 g făină,  100 g unt, 3 ouă, 60 g zahăr, un praf de sare,  puțin unt pentru uns forma, zahăr pudră.

Prepararea: Drojdia sfărâmată și făina se amestecă în apa călduță, se lasă 15-20 minute la crescut. Făina se frământă cu untul, se adaugă sarea, zahărul, ouăle bătute cu furculița și maiaua, după care se amestecă totul cu spatula (se obține un aluat mai moale). Se unge forma cu unt, se toarnă compoziția, se coace 25-30 minute la 180 grade. La servire se presară cu zahăr pudră. 


 

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Megosztom ezt a bizonyságot azokkal a partnerekkel, akik azért küzdenek kapcsolataikkal, mert létezik egy tartós megoldás. A férjem 3 évre elhagyott engem és a 2 gyerekünket egy másik nőért. Megpróbáltam erős lenni csak a gyerekeimért, de nem tudtam úrrá lenni a fájdalmamon, ami a szívemet gyötörte. Megsérültem és összezavarodtam. Segítségre volt szükségem, ezért kutattam egy kicsit az interneten, és rábukkantam egy webhelyre, ahol láttam, hogy Dr. Ellen, egy varázsló segíthet visszaszerezni szerelmeseit. Felvettem vele a kapcsolatot, és egy különleges imát és varázslatokat mondott értem. Meglepetésemre a férjem 2 nap után hazatért. Így hát összejöttünk, és annyi szeretet, öröm és béke volt a családban. Felveheti a kapcsolatot Dr. Ellennel is, aki egy hatékony megoldási asszisztens
1) Nyerd vissza a volt barátodat
2) Hozd össze a férjet és a feleséget
3) hagyja abba a rémálmok ismétlését
4) Gyógynövényes gyógymód HIV és rák ellen
5) Erőteljes varázsgyűrű
6) szerencsebűbáj
7) A rögeszmék megtörése
8) Szülési és terhességi problémák. Vegye fel vele a kapcsolatot az EMAIL címen: ellenspellcaster@gmail.com
Whatsapp +2349074881619

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...