2023. március 24.

Salátaleves fürjtojással - Ciorbă de salată cu ouă de prepeliță

                              


Hozzávalók: 1 fej saláta, 12 dkg füstölt szalonna, 4 cikk fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 3 dl tej, 2 dl joghurt, 10 főtt fürjtojás, kis kötés friss kapor, só, ecet.

Elkészítése: A salátát bő vízben megmossuk, kisebb darabokra tépkedjük vagy vágjuk. A szalonnából 4 kis taréjos szeletet levágunk, a többit kis kockákra vágjuk, majd az egészet zsírjára sütjük, végül a pörcöt szűrőkanállal kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, rászórjuk a lisztet, összekavarjuk, majd hozzáadjuk salátát és addig pároljuk, míg összeesik. Megsózzuk, felöntjük a tejjel és kb. 1 liter vízzel, majd roppanósra főzzük. Félrevesszük, hozzáadjuk az kis kockákra vágott szalonnapörcöt, rászórjuk az apróra vágott kaprot és ráöntjük a kis forró lével felvert joghurtot. Tálaláskor ecettel ízesítjük(nem hamarabb, mert összemegy a tej meg a joghurt) és rátesszük a szalonnataréjt meg a félbevágott fürjtojásokat.

Ciorbă de salată cu ouă de prepeliță

Ingrediente pentru 4 persoane:  1 salată mai mare sau 2 mai mici, 120 g slănină afumată, 4 căței de usturoi, 1 lingură făină,  300 lapte, 200 ml iaurt gras, 10 ouă de prepeliță sau 4 ouă de găină, mărar, verde sau uscat, sare, oțet.

Prepararea:  Salata se spală, se lasă la scurs, după care se taie sau se rupe în bucăți mai mici. Din slănină se taie 4 felii subțiri și se crestează, restul se taie cubulețe, se prăjesc, după care jumările se scot pe o farfurie. În untura rămasă(se scoate, dacă este prea multă) se trage usturoiul mărunțit, se presară făina, se adaugă frunzele de salată și se amestecă, până când scad puțin,  după care se toarnă laptele și cca 1 l de apă. Se sărează, se fierbe până când salata se gătește, după care se ia deoparte, se presară mărarul mărunțit și se adaugă iaurtul amestecat cu puțină zeamă fierbinte. La servire se potrivește gustul cu oțet(nu mai repede, pentru că se brânzește iaurtul), se adaugă ouăle fierte și crestele de slănină. 


1 megjegyzés:

. írta...

Szeretném megköszönni Dr. Duma nagy segítségét. A lányom mélyen a kábítószer-függőségbe került, kipróbáltam a rehabilitációt és mindent, hogy abbahagyja, de semmi sem működött, sokat sírtam az egész helyzet miatt, mert anyaként kudarcnak éreztem magam. De mindez megváltozott, miután találtam egy megjegyzést az interneten arról, hogy Dr. Duma segít az embereken. Örülök, hogy a lányom Dr. Duma segítségével megszabadult a drogfüggőségtől, köszönöm Dr. Duma az erős varázslatokat. A nézők számára nem ismerem a helyzeteteket, de biztosíthatom Önöket, hogy segítséget kaphat a függőség megszüntetéséhez. , állítsa le a megszállottságot, állítsa le a depressziót, hagyja abba a visszaélést. Lépjen kapcsolatba Dr Dumával:
1) Szerelmi varázslatok
2) Elveszett szerelmi varázslatok
3) Válási varázslatok
4) Házassági varázslatok
5) Szerelmi varázslatok.
6) Elválasztó varázslatok
7) Száműzd el a volt szeretőt
8.) Szeretnél előléptetni.
9) lottó nyerő varázslatok
10) Ha meg akarja elégíteni szeretőjét
11) Varázsmunka a bírósági per megnyerésére
12) varázslat a megszállottság megtörésére
Forduljon ehhez a nagyszerű emberhez, ha bármilyen problémája van a végleges megoldás érdekében. E-mail: whitemagictemple@gmail.com
WhatsApp: +2348155926512

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...