2013. október 30.

Csülkös pacalpörkölt






Hozzávalók: 80 dkg  előfőzött vagy mirelit  pacal, 1 hátsó sertéscsülök, 2 hagyma, 1 fej fokhagyma, 1 paprika, 2 friss paradicsom vagy 1 evőkanál sűrített paradicsom, 1 evőkanál zsír, só, bors, fűszerpaprika, majoránna, őrölt kömény

Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk és a zsíron megdinszteljük. Mikor félig megvan, hozzáadjuk a felvágott fokhagymát és paprikát, meg a kockára vágott csülökhúst és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a csíkokra vágott pacalt, meghintjük fűszerpaprikával, borssal meg sóval, beletesszük a csülökcsontot meg a  paradicsomot és felöntjük, ha van alaplével vagy ennek hiányában, vízzel. Lefedjük és addig főzzük, míg a hús meg a pacal megpuhulnak, ha szükséges közben pótoljuk az elfőtt levét. Félidőben hozzáadjuk a majoránnát meg a köményt és sűrű szaftjára főzzük. Sóban főtt krumplival tálaljuk. 

A pacal előfőzéséről itt


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...