2013. október 27.

Diós szelet






Hozzávalók  
a lapokhoz: 25 dkg liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor 5 dkg darált dió, 1-2 evőkanál tejföl, fél citrom reszelt héja, csipet só, 1 kávéskanál sütőpor;
a habcsók laphoz: 3 tojás fehérje, 15 dkg porcukor, 10 dkg darabosra vágott dió, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál étkezési keményítő;
 a krémhez: 3 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál kakaó, 15 dkg vaj

Elkészítése
A lapokhoz a lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, a diót,a citrom reszelt héját, a sót, a sütőport és annyi tejfölt, hogy gyúrható tésztát kapjuk. Fóliával letakarjuk és 30 percig hűtőben pihentetjük, majd 2 db,  24x30 cm nagyságú lapot nyújtunk és tepsi hátán megsütjük. 

A habcsók laphoz a tojásfehérjét a citromlével habbá verjük, mikor félig kemény hozzáadjuk a porcukrot, majd a végén a citromlevet és a keményítőt. Sütőpapírral bélelt, a fentebb említett méretű tepsibe tesszük, megszórjuk a dióval és 100 fokon szárítjuk, kb. 2 órát, vigyázva, hogy ne barnuljon, majd a sütőben hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojássárgát kikavarjuk a porcukorral és a kakaóval, majd vízgőz fölött sűrűsödésig főzzük, majd kihűtjük és belekavarjuk a vajat. A diós lapokat lekenjük a krémmel, egymásra helyezzük és tetejére tesszük a habcsókos lapot. 24 órára hűtőben  puhulni hagyjuk, majd szeletekre vágjuk. 


1 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Hú de jól néz ki! Csuda finom lehet!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...