A recept megjelent a 2013 áprilisi Erdélyi konyhában Orbán Rozáliától.
Edó is elkészítette.
Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 6 tojás, 18 dkg cukor, 0,5 dl olaj,1 dl víz, 1 tasak sütőpor, 2 evőkanál kakaó, csipet só
a krémhez: 8 dl tej, 2 tasak puncs ízű pudingpor (én vaníliást használtam), 6 evőkanál cukor
a tetejére: 90 dkg tejföl, 7 evőkanál porcukor, 10 g zselatinpor, kevés kakaópor
Elkészítése: A pudnigport a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd teljesen kihűtjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, és a sütoporral, sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjók, és óvatosan a masszához forgatjuk. A tészta felét egy tepsibe öntjük, a másik feléhez pedig hozzákavarjuk a kakaóport, és a fehér tésztára simítjuk. A pudingot egy kanál segítségével a tésztára rakosgatjuk, és 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. A zselatint elkeverjük 2 dl tejfölben, és lassú tüzön, kavargatva felmelegítjük. Ezután hozzákavarjuk a tejfölhöz a cukorral együtt, és a kihűlt sütemény tetejére csurgatjuk. Megszórjuk kakaóporral, és néhány órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy teljesen megdermedjen.
5 megjegyzés:
Csodás ez a sütemény! Szerintem én is vaníliapudinggal készíteném, vagy inkább rögtön enném most! Nagyon guszta!
Gyönyörűen van szeletelve. Én is szoktam hasonlót készíteni (kráter süti néven), és imádom, nagyon finom sütemény. :)
Nagyon szépek a képeid...
Micsoda mutatós egy sütemény!
Adél ez fantasztikusan jól néz ki! Na ezt vittem is. Az új konyhámban megcsinálom!
Szemkápráztatóan csodálatos! Azt hiszem minden fáradozást megér.
Megjegyzés küldése