Hozzávalók: 1 kisebb fej káposzta, 3 szál sárgarépa, 1 alma, 1 lilahagyma, 2 evőkanál majonéz, 1 joghurt, 1 teáskanál porcukor, 1 citrom vagy 1-2 evőkanál tárkonyecet, só
Elkészítése: A káposztáról szedjük a sérült leveleket és vágjuk fel vékony csíkokra. A sárgarépát hámozzuk meg és reszeljük le. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk fel. Az almát reszeljük le vagy vágjuk vékony csíkokra. A citrom levét szorítsuk ki és kavarjuk össze a majonézzel, a joghurttal, sóval és a porcukorral, majd öntsük a zöldségekre és jól kavarjuk össze. Fóliával zárjuk le és 1-2 órára rakjuk a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Önmagában vagy sültek, szendvicsek mellé fogyasztjuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_cNEbh41upD0mAeO88D5R6nPfe4-ZRk6XkkRrkm71j9Tv9ob2OtMN9L80QIH-RhdSa_aBoxjj8qxxDhvTGDSV9vl7FkuD5OwjIMTNEhPhEuxofA19dA7zH_tfv7UzIqBuyhXecsBB6yVa/s640/1393.jpg)
2 megjegyzés:
Nagyon szeretjük mi is. Jó kis vitamin forrás és szerencsére az év minden szakában beszerezhetők az alapanyagok hozzá. Nagyon hangulatos az egész és szép a tálalás is. Megkívántam!
Nekünk is ez az egyik kedvenc salátánk, nagyon guszta nálad! :)))
Megjegyzés küldése