2020. április 12.

Kalács báránybelsőségekkel


           

Hozzávalók:

a tésztához: 35 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 5 g szárított élesztő, ½ teáskanál cukor, 1 teáskanál só diónyi zsír;
a töltelékhez: 35 dkg bárány belsőség(tüdő, máj, vese), 1 tojás, 2 főtt tojás, 2 zöldhagyma, petrezselyemzöld, só, bors, kevés zsír;
egyéb hozzávalók: 1 tojás sárgája, 1 evőkanál tej, szezámmag, zsír.

Elkészítése: A lisztet összekeverjük a szárított élesztővel, a cukorral meg a sóval, hozzáadjuk a tojást és az olvasztott zsírt, majd a langyos tejjel rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Lefedjük, 40 percig kelni hagyjuk. Az apróra vágott zöldhagymát kevés zsíron megdinszteljük, a végén belekavarjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A töltelékhez a belsőségeket sós vízben megfőzzük, kiszedjük és hűlni hagyjuk, majd a májat kis kockákra vágjuk, a többit pedig ledaráljuk. Hozzáadjuk a kihűlt hagymát, a kockákra vágott tojásokat, a nyers tojást, sózzuk, borsózzuk, összedolgozzuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakra nyújtjuk, három 2 cm-es csíkot levágunk belőle és összefonjuk. A tölteléket a tészta egyik hosszanti oldalára halmozzuk, felcsavarjuk, majd zsírral kikent kalácsformába tesszük. A tetejét középen vízzel lekenjük és ráhelyezzük  a fonatot. 20 percig pihenni hagyjuk, majd lekenjük a tejjel elkevert tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokon, 30-35 percig sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...