2020. április 28.

Tejfölös disznópaprikás - Papricaș de porc



Hozzávalók 4 -5 személyre: 1 kg lapocka, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál lecsóalap konzerv, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, só, bors, fűszerpaprika, zsír.

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát kevés zsíron megfonnyasztjuk, megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a lecsóalapot, összekeverjük. Beletesszük a nagyobb kockákra  vágott húst, sózzuk, borsózzuk,  és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a hús megpuhul és a szaftja felére apad. A lisztet kikavarjuk a tejföllel meg kevés szafttal, majd rátöltjük az ételre, kis lángon 2-3 percig forraljuk. Krumplipürével vagy puliszkával tálaljuk.


Megjegyzés:  Aki szereti a zsírosabb húsokat, az csontolt csülökhúsból vagy oldalasból is készítheti. A lecsóalapot fagyasztott, apróra vágott paprikával meg paradicsommal helyettesíthetjük.


Papricaș de porc

Ingrediente: 1 kg spată de porc, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 2-3 linguri ghiveci de legume din conservă, 1 lingură făină, 200 ml smântână,  sare, piper, boia dulce, untură.

Prepararea: Ceapa mărunțită se înăbușă în puțină untură, se presară cu boia și se toarnă puțină apă, după care se adaugă ghiveciul de legume. Se pune carnea tăiată bucăți nu prea mici, se asezonează cu sare și piper, și se completează apa, cât să le acopere pe toate. Se fierbe sub capac, la foc moderat, până când carnea se înmoaie, iar zeama scade la jumătate. Făina se amestecă cu smântâna, se adaugă puțină zeamă fierbinte, apoi se toarnă în mâncare. Se fierbe 2-3 minute la foc mic. Se servește cu piure de cartofi sau cu mămăligă.

Sugestie: Mâncarea este mai savuroasă, dacă este preparată din costiță sau ciolan dezosat. Ghiveciul de legume se poate înlocui cu ardei și roșii congelate. 

1 megjegyzés:

Verus írta...

Nem tudom ez mennyire erdélyi étel, ott születtem, de soha nem ettem még. Mindenesetre összefutott a nyál a számban...:)))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...