2012. augusztus 22.

Tordai rakott hús






Hozzávalók:  50 dkg sertéshús, 50 dkg burgonya, 1 padlizsán, 10 dkg rizs, 20 dkg paradicsom, 20 dkg zöldpaprika, 2 vöröshagyma, 6 dl húsleves, 1 dl olaj, só, bors, pirospaprika,  borsikafű (csombor) 

Elkészítése: a húst apróra daraboljuk vagy megdaráljuk. Egy kevés olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, erre tesszük a húst, megforgatjuk a zsírban, majd egy kevés húslevessel fölengedve, fedő alatt, félig puhára pároljuk. Közben megmossuk és lecsöpögtetjük a rizst, egy kevés olajon megfuttatjuk, majd húslevessel fölengedve puhára pároljuk. A burgonyát megtisztítjuk és felkarikázzuk, ugyanígy a paprikát és a paradicsomot . A padlizsánt sütőlapon egy kissé megsütjük, majd műanyag késsel összeaprítjuk. Egy mélyebb tűzálló edényt körben beolajozunk, az aljára teszünk egy sor burgonyát, majd egy sor padlizsánt, megsózzuk, fűszerezzük. Rászórjuk a párolt rizs felét, a párolt húst, erre zöldpaprikát, majd a paradicsomot. A rizs másik felét rakjuk ezután, majd a padlizsán másik felét, végül a tetejére a megmaradt burgonyát. Közben minden réteget enyhén sózunk és fűszerezünk. Felöntjük húslevessel, és fedő alatt kb. 80 percig pároljuk. Forrón tálaljuk.

  Tökéletes megoldás abban az esetben, amikor a hozzávalók külön-külön nem elegendőek egy étel elkészítéséhez, így együtt nagyon finom, nyári egytálételt alkotnak. A csombor kellemesen pikáns ízt ad az ételnek, tökéletesen illik a darált húsos ételekhez,  a krumplihoz és a paradicsomhoz.


2 megjegyzés:

heti menük írta...

Megint egy remek Tordai étel! Nagyon örülök neki! Imádom a receptjeidet!!!...:) A csombort meg különösen! A tavalyi lecsófőző fesztivá 3. helyezett lecsójához tálalt húst csomborral fűszereztük és a zsűrielnöknek annyira ízlett, hogy kétszer szedett belőle.:)

Adél írta...

Köszönöm a kedves szavaid, jól esnek.Csomborral ízesített sültet nagymamám is szokott készíteni és nagyon finom volt.Én is szeretem az ízét.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...