2012. augusztus 17.

M & M torta


 
Hozzávalók a piskótához: 5 tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg liszt, 5 dkg kakaó, 3 evőkanál víz, 3 evőkanál olaj, 1 sütőpor; a krémhez: 1 kakaós pudingpor, 5 dl tej, 5 evőkanál cukor, 10 dkg keserű csokoládé, 2 dl habtejszín; a díszítéshez: 10 dkg M&M cukorka, 25 dkg finetti ostyarúd, színes szalag

Elkészítése: a piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Mikor már vastag és krémes lesz, kanalanként hozzáadjuk előbb a vizet majd az olajat és együtt verjük még kicsit. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd lazán beleforgatjuk a tojásos krémbe. Sütőpapírral kibélelt 24 cm-e tortaformában, 25 perc alatt megsütjük. 
A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd megfőzzük. Mikor félrehúztuk a tűzről, hozzáadjuk a cikkekre tört csokoládét és addig kavarjuk, míg a csokoládé elolvad, majd hűlni hagyjuk. A habtejszínt felverjük és kanalanként belekeverjük a kihűlt pudingba. A piskótát két lapba vágjuk és betöltjük a krém felével, másik felével pedig bevonjuk a tortát. Jól lehűtjük, majd a tálalás előtt az ostyarudakat átlósan kettőbe vágjuk, körberakjuk velük a torta oldalát, az M&M cukorkát pedig a tetejére szórjuk. A tortát átkötjük szalaggal. 

A tortát a kislányom készítette.

8 megjegyzés:

Okki írta...

Nagyon ügyes a kislányod, finom és szép tortát készített! :)

marisz57 írta...

Egyszerű, de finom, mutatós torta!

Gabriella írta...

Woow, nagyon ügyes a kislányod, nagyon szép ez a torta! ...és az íze milyen finom lehet!! :P

tücsi írta...

A kislányod tortája szép és finom!:)) Ügyes!:))

Edina írta...

Koszonom szepen :)

Blogkonyha írta...

Nagyon mutatós és színes torta. Csak úgy csábít, ha ránézek! :o)

gionetta írta...

Ez annyira guszta lett, hogy most egyűltő helyben meg tudnék enni 2 azaz kettő szeletet! Pedig most vacsoráztam. :-)) Nagyon ügyes kislánykád van!

Kati írta...

Anyukájára ütött a kislányod:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...