2012. augusztus 10.

Szedres fagylalt


Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 2 dl tejszín, 2 dl, tejföl, 30 dkg szeder

A tejszínt lassú lángon felforrósítjuk, addig a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd lassan adagolva hozzáadjuk a tejszínt  és sűrűsödésig főzzük. Lehűtjük, és minim 1 órára fagyasztóba tesszük. Ha jól lehűlt, hozzákavarjuk a tejfölt, a szeder felét és habosra keverjük, majd 20 percre fagylaltkészítő gépbe tesszük.Utolsó  percekben hozzáadjuk a megmaradt szedret. Ha szükséges, még lefagyasztjuk kissé.


5 megjegyzés:

Gabriella írta...

Imádom a szedret!!! Fagyiban is... :P

Kati írta...

Már csak a színe is csodaszép, hát még az íze milyen lehet:)

Mrita írta...

Nagyon szeretem a szedret és a szedres fagyit, fantasztikusan finom lehet és a kép, hát csodálatos.

Katalin írta...

A képeid gyönyörűek, a fagyi pedig nagyon finom lehet!

Blogkonyha írta...

A napokban csináltam én is, már le van fotózva, de még nem került föl...Én csak tejszínnel és mézzel kevertem ki a fagyos gyümölcsöt... Kipróbálom majd így is...Guszta!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...