2012. augusztus 21.

Őszibarack krémleves




Hozzávalók: 4 db őszibarack, 2 dl tejföl, 3 evőkanál cukor, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál vaníliás pudingpor, fél rúd vanília;
 a túrógombóchoz: 25 dkg tehéntúró, 1 evőkanál méz, 1-2 evőkanál baracklekvár, 4 dkg kókuszreszelék; 
a tálaláshoz: 1 dl tejföl, 1 őszibarack, mentalevél

Elkészítése: a barackokat forró vízbe tesszük 1-2 percre, majd áttesszük hideg vízbe és a héját lehúzzuk. A cukrot karamellizáljuk a vajon, mikor aranyszínű, hozzáadjuk a mézet és a felvágott barackokat, kissé megpároljuk rajta, majd felöntjük 1 l vízzel. A vaníliarúd magjait kikaparjuk és héjával együtt a levesbe tesszük. 5 percig főzzük, majd kiemeljük a vaníliarudat és a levest botmixerrel pürésítjük. A pudingot csomómentesre kavarjuk egy kevés vízzel, a tejföllel, kevés levessel hőkiegyenlítjük, majd hozzáadjuk a leveshez és kiforraljuk. A levest jól lehűtjük. Míg hűl, a tehéntúrót összedolgozzuk a mézzel és annyi baracklekvárral, hogy jól formázható masszát kapjunk. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk és meghempergetjük kókuszreszelékben. A hideg levest tejföllel, pár szelet őszibarackkal és túrógombóccal tálaljuk. Mentalevéllel díszítjük.


6 megjegyzés:

Katalin írta...

Szép gusztán tálaltad, fincsi lehet!

María írta...

Nahááát... Isteni finom lehet és nagyon szép :)!!

gionetta írta...

Elsőre azt hittem, hogy valami torta, aztán elolvastam, mi is ez. Hát nagy mestere vagy a tálalásnak, az biztos! És az íze is finom lehet! Gratulálok!

Éva írta...

Csodás a tálalásod! Nagyon finom lehet ez a leves még eddig nem hallottam! Annyira jól mutat a levesed díszitése, olyan mint egy óra benne a citromfű

Blogkonyha írta...

Olyan jók ezek a hideg levesek nyáron. Számtalan gyümölcsből készülhet. nagyon gusztán tálaltad, és jó ötlet hozzá a kis túrógombóc...:o)

Gabriella írta...

De szépen tálaltad! Nagyon tetszik.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...