2012. augusztus 29.

Paprikás hal bográcsban


Ez az étel harcsával a legfinomabb, de a ponty is kitett magáért. A paprika mennyisége sok, de sütés után összeesik, pont elegendő mártás lesz a hal adaghoz. A halat bőrös felével tegyük a forró grillre és amíg nem sül meg, ne mozgassuk, mer hajlamos a szétesésre. Finoman fordítsuk meg és ugyan úgy járjunk el a másik felével is . Fontos, hogy faszenes grillen süssük, mert ettől lesz finom íze az ételnek.


Hozzávalók: 3 kg hal,  2,5 kg kápia paprika, 1 kg paradicsom, 1 fej fokhagyma, 2 dl olaj, 3-4 babérlevél, só, bors, paprika, kakukkfű

Elkészítése:  
A halat feldaraboljuk, enyhén megsózzuk és állni  hagyjuk.  Elkészítjük a grillszenet, majd a halat mindkét oldalán megsütjük, tepsibe tesszük és fóliával letakarjuk.

A paprikákat grillen megsütjük, lesózzuk és egy edénybe rétegezzük, majd letakarjuk, hogy beizzadjanak. A paradicsomokat forró vízben leforrázzuk, majd héját lehúzzuk és apró kockára vágjuk. A paprikának is  lehúzzuk a héját, kicsumázzuk és szintén apró kockára vágjuk.

Bográcsban felhevítjük az olajat, beletesszük a felvágott paprikát és állandóan kavarva, 10-15 percig sütjük. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, a babérlevelet és a fűszereket. Felöntjük vízzel és jól kiforraljuk. Mikor besűrűsödött, beletesszük a grillezett halakat és 10 percig lassú tűzön főzzük, de már nem kavarjuk.  Ha megfőtt, legalább 1 órát pihenni hagyjuk, hogy a mártás íze  jól átjárja a halhúst.  Puliszkával tálaljuk.



6 megjegyzés:

Az amatőr hagyományörző írta...

Ezt a fajta pontysütést / harcsa mostanában nem akadt horogra / még nem ismertem de hamarosan sort kerítek rá , nagyon ígéretesnek néz ki , arról nem is szólva hogy a végén a bográcsba kerül ! Nagyon tetszik , máris olyan vagyok mint Pavlov kutyája !

Top Cuisine avec Lavi írta...

Looks delicious! Love your blog!

Adél írta...

Föltétlen próbáld ki, még akkor ha harcsa nem akad a horgodra ! :)

Adél írta...

Multumesc pentru vizita:)

gionetta írta...

Ojjé, ojjé, ojjé! Már megint valami, amit ki kellene próbálni, de itt aranyárban mérik a halat. No nem a tengerit, az ilyet. De majdcsak megoldom valahogy, ha már megint ilyen csodát tálaltál nekünk! ;-)

Katalin írta...

Finom lehet, nagyon jól néz ki! Még nem ettem ilyet, nem is hallottam róla, de tetszik :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...