2013. április 28.

Csokoládés-ordás kocka


Hozzávalók
a piskótához: 6 tojás, 12 dkg cukor, 10 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál olaj, 4 evőkanál víz, 1 sütőpor; 
az ordás krémhez: 30 dkg orda, 1 tasak tejszín ízű pudingpor, 10 dkg cukor, 5 dl tej, 3 dl tejszín, 10 g zselatin, 2 tasak vaníliás cukor; 
a csokoládés krémhez: 1 tasak csokoládé ízű pudingpor, 8 dkg cukor, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 5 g zselatin; 
a tetejére: 5 dkg csokoládédara

Elkészítése: A piskótához az egész tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A végén kanalanként hozzáadjuk előbb a vizet majd az olajat és egy keveset még verjük. A kakaót és a sütőport összekeverjük a liszttel és lazán beleforgatjuk a tojáshabba. Sütőpapírral bélelt, kb 26x36 cm nagyságú tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 25 perc alatt megsütjük. Az ordás krémhez a pudingot összekeverjük a cukorral és a tejjel, megfőzzük és belekeverjük a zselatint. Az ordát villával összetörjük és kikavarjuk a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a már langyosra hűlt pudingba, a végén pedig beleforgatjuk a felvert tejszínt. A csokoládés krémhez a pudingot összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd megfőzzük és belekavarjuk a feloldott zselatint. Mikor langyosra hűlt, beledolgozzuk a felvert tejszínt. A kakaós piskótát két lapba vágjuk, az alsó lapra kenjük az ordás krémet, rátesszük a második lapot és befedjük a csokoládés krémmel. Tetejét  megszórjuk csokoládédarával. Egy éjszakára lehűtjük, majd kockákra vágjuk. 

6 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Szép a tányér, finom a süti, édes a katicabogár...:o)

Éva írta...

Nagyon szép a torta és finom lehet ! Csodálatosan szép a virágod is!

HajniZoli írta...

Jujj, ezt viszem is! Imádom az ordát:-)
Csodásan néz ki!

Kati írta...

Jajj te Adél, hát ez valami mennyei lehet. Imádom az ordát, már alig várom én is , hogy készítsek valami fincsi ordásat:)
Gyönyörű a csokrod, gondolom ünnepelt valaki:)

Iza írta...

Csodasan nez ki csak egy kerdesem van, a kremben lehet erezni az orda izet?merthat 30 deka nekem kevesnek tunik a sok puding es tejszin mellett.

Adél írta...

Iza, ennyi ordától nem volt karakteres íze, de nálam az is volt a cél, hogy ne legyen az, ugyanis Edi nem hajlandó megenni, ha nagyon érzik az orda. Igy tökéletes volt neki.:) Ha szereted az orda ízét, nyugodtan lehet tenni bele egy fél kilót is. :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...