2014. január 28.

Húsgombócos korhelyleves



Hozzávalók: 50 dkg káposzta,  30 dkg darált hús, 5 dkg rizs, 2 hagyma, 1 tojás, 2+2  evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, só, bors, fűszerpaprika, borsikafű; a tálaláshoz: tejföl

Elkészítése: A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk az átmosott és felvágott káposztát, kissé átsütjük, majd felöntjük vízzel, beledobjuk a borsikafűágat és megfőzzük. Közben elkészítjük a gombócokat.  A darálthúshoz hozzáadjuk a megmaradt és apróra vágott hagymát, az átmosott és lecsöpögtetett rizst, a tojást, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fűszerpaprikával, majd összedolgozzuk. A masszából dió nagyságú gombócokat formázunk és belefőzzük a levesbe.  Egy kevés olajon világosra pirítjuk a lisztet, félrehúzzuk és megszórjuk fűszerpaprikával, majd felöntjük egy kevés vízzel és csomómentesre kavarjuk. Berántjuk vele a levest és kiforraljuk. Tejföllel tálaljuk.


3 megjegyzés:

sedith írta...

Na, nekem mindig is húsgombócos volt a korhelyleves. Legalábbis, amíg IStvánt meg nem ismertem. Náluk teljesen másképp készült... De mi nem tettünk bele soha káposztát, csak a levét. És ez a szép: ahányan vagyunk, annyiféleképpen készítjük: :)

gionetta írta...

Így még sosem ettem! Pedig milyen jó ötlet és nagyon szeretjük!
Nézz be hozzám, lenne számodra egy kis játék, ha kedved van hozzá! :-))

Névtelen írta...

Mi is káposzta lével +viz készitjük a korhely levest .

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...