Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny, só, bors, csilipehely, fokhagymapor, gyömbérpor, 2
evőkanál olaj, 1 tojás, 2-3 evőkanál tej, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál kukorica
keményítő, oregánó, kakukkfű; a szószhoz: 1 csésze paradicsomszósz, 2 evőkanál
almaecet, 2 evőkanál méz, pár csepp csiliszósz.
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat a forgónál kettévágjuk, egy tálba tesszük, hozzáadjuk
az olajat, sóval, borssal, csilipehellyel, fokhagyma és gyömbérporral
fűszerezzük, és alaposan összekeverjük, majd 1-2 órát állni hagyjuk. A tojást a
tejjel felverjük, megsózzuk. A lisztet összekeverjük a keményítővel, megsózzuk,
oregánóval és kakukkfűvel ízesítjük. A szósz hozzávalóit összekeverjük. Egy
gáztepsit sütőpapírral kibéleljük. A csirkeszárnyakat előbb a lisztes keverékbe
forgatjuk, aztán a tojásos keverékbe mártjuk, végül pedig újból a lisztes
keverékbe forgatjuk, a fölösleget lerázzuk és a tepsibe fektetjük.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, 30-35 percig sütjük, félidőben megforgatjuk.
Tetszés szerinti körettel vagy salátával és a paradicsomszósszal tálaljuk.
Aripioare de pui
crocante
Ingrediente: 1 kg
aripioare de pui, sare, piper, fulgi de chili, pudră de usturoi, pudră de
ghimbir, 2 linguri ulei, 1 ou, 2-3 linguri lapte, 3 linguri făină, 3 linguri
amidon de porumb, oregano, cimbru, 1 cană sos de roșii, 2 linguri oțet de mere,
2 linguri miere, câteva picături sos chili
Prepararea: Aripioarele de pui se spală, se curăță și se
taie în două la încheietură. Se pun într-un castron, se adaugă uleiul, sarea,
piperul, fulgii de chili, pudra de usturoi și pudra de ghimbir, apoi se
amestecă bine și se lasă la marinat 1-2 ore. Oul se bate împreună cu laptele și
se sărează. Făina se amestecă cu amidonul de porumb, se sărează și se
condimentează cu oregano și cimbru. Sosul de roșii se amestecă cu oțetul de
mere, mierea și câteva picături de sos chili. O tavă se tapetează cu hârtie de
copt. Aripioarele se trec mai întâi prin amestecul de făină, apoi prin cel de
ou cu lapte, iar la final din nou prin amestecul de făină. Excesul se scutură
și aripioarele se așază în tavă. Se coc în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp
de 30-35 minute, întorcându-se la jumătatea timpului de coacere. Se servesc
alături de garnitură sau salată și cu sosul de roșii pregătit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése