2025. augusztus 26., kedd

Ropogós csirkeszárny - Aripioare de pui crocante

Hozzávalók:  1 kg csirkeszárny, só, bors, csilipehely, fokhagymapor, gyömbérpor, 2 evőkanál olaj, 1 tojás, 2-3 evőkanál tej, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál kukorica keményítő, oregánó, kakukkfű; a szószhoz: 1 csésze paradicsomszósz, 2 evőkanál almaecet, 2 evőkanál méz, pár csepp csiliszósz.

Elkészítése:  A csirkeszárnyakat a forgónál kettévágjuk, egy tálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, sóval, borssal, csilipehellyel, fokhagyma és gyömbérporral fűszerezzük, és alaposan összekeverjük, majd 1-2 órát állni hagyjuk. A tojást a tejjel felverjük, megsózzuk. A lisztet összekeverjük a keményítővel, megsózzuk, oregánóval és kakukkfűvel ízesítjük. A szósz hozzávalóit összekeverjük. Egy gáztepsit sütőpapírral kibéleljük. A csirkeszárnyakat előbb a lisztes keverékbe forgatjuk, aztán a tojásos keverékbe mártjuk, végül pedig újból a lisztes keverékbe forgatjuk, a fölösleget lerázzuk és a tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon, 30-35 percig sütjük, félidőben megforgatjuk. Tetszés szerinti körettel vagy salátával és a paradicsomszósszal tálaljuk. 



 Aripioare de pui crocante                         

Ingrediente: 1 kg aripioare de pui, sare, piper, fulgi de chili, pudră de usturoi, pudră de ghimbir, 2 linguri ulei, 1 ou, 2-3 linguri lapte, 3 linguri făină, 3 linguri amidon de porumb, oregano, cimbru, 1 cană sos de roșii, 2 linguri oțet de mere, 2 linguri miere, câteva picături sos chili

Prepararea:  Aripioarele de pui se spală, se curăță și se taie în două la încheietură. Se pun într-un castron, se adaugă uleiul, sarea, piperul, fulgii de chili, pudra de usturoi și pudra de ghimbir, apoi se amestecă bine și se lasă la marinat 1-2 ore. Oul se bate împreună cu laptele și se sărează. Făina se amestecă cu amidonul de porumb, se sărează și se condimentează cu oregano și cimbru. Sosul de roșii se amestecă cu oțetul de mere, mierea și câteva picături de sos chili. O tavă se tapetează cu hârtie de copt. Aripioarele se trec mai întâi prin amestecul de făină, apoi prin cel de ou cu lapte, iar la final din nou prin amestecul de făină. Excesul se scutură și aripioarele se așază în tavă. Se coc în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 30-35 minute, întorcându-se la jumătatea timpului de coacere. Se servesc alături de garnitură sau salată și cu sosul de roșii pregătit.


 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Print Friendly and PDF
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...