2013. szeptember 7.

Szárított ételízesítő






Hozzávalók: 1 kg sárgarépa, 50 dkg petrezselyemgyökér, 50 dkg zeller, 50 dkg karalábé, 30 dkg hagyma, 1-1 csokor petrezselyem és zellerzöld, 1 szál lestyán 

Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, megszárítjuk és gyaluval nagyon vékony szeletekre vágjuk. A zöldeket megmossuk, a vastagabb szárakat eltávolítjuk. A zöldségeket aszalógépben zörgősre aszaljuk. 
Nyáron a  forró napon is kiszáríthatjuk, a vékonyra szeletelt zöldségeket tepsibe rakjuk egymás mellé, és gézzel letakarva kitesszük.  
Alacsony fokozaton, légkeveréses sütőben is ki lehet szárítani.  
A megaszalodott   zöldségeket késes aprítóban összevágjuk vagy ledaráljuk,  összekeverjük és tiszta száraz üvegekben tároljuk. 


A zöldségkeveréket szűrőn átszitáltam, így lett egy apróbb szemű és egy nagyobb szemű ételízesítőm.






2 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Az idén készítettem egy nagy adagot, nagyon finom. A kész, kiszárított ízesítő illata is valami isteni. Nagyon jó, megéri dolgozni vele.

Adél írta...

Jaj igen, olyan csodás az illata:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...