2025. május 2.

Pikáns grillezett császárhús - Piept de porc picant la grătar


Hozzávalók: 40 dkg szeletelt császárhús; a páchoz:  3 evőkanál házi paradicsomszósz vagy ketchup, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál whisky, 1 evőkanál szójaszósz, 1 teáskanál méz, pár csepp sriracha szósz, só, bors, gyömbérpor, fokhagymapor.

Elkészítése:   A pác hozzávalóit összekeverjük. A császárhús szeleteket egyenként, mindkét oldalunkon lekenjük a páccal, egy műanyag dobozba egymásra fektetjük, lefedjük és 2-3 órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt 30 perccel kivesszük, majd forró grillrácson, mindkét felükön pirosra sütjük. 

               Avokádos babsaláta                        Újfokhagymás joghurtos öntet       


                                                        Piept de porc picant la grătar           

Ingrediente: 400 g piept de porc feliat; pentru marinadă: 3 linguri sos de roșii de casă sau ketchup, 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri whisky, 1 lingură sos de soia, 1 linguriță miere, câteva picături de sos sriracha, sare, piper, ghimbir pudră, usturoi pudră.

Prepararea: Se amestecă ingredientele pentru marinadă. Se ung feliile de piept de porc pe ambele părți cu marinada, se așază una peste alta într-o cutie din plastic, se acoperă și se lasă la frigider pentru 2-3 ore. Cu 30 de minute înainte de coacere, se scot de la rece. Se frig pe grătar încins, pe ambele părți, până se rumenesc bine.

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...