2013. május 23.

Salátás egytál




Hozzávalók: 1 fej recés szélű saláta, 4 tojás, 12 dkg sonka, 4 szál zöldhagyma, 8 retek; a salátaöntethez: 2 dl görög joghurt, 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál citrom, 1 csokor metélőhagyma, só, bors 

Elkészítése: A salátát, a zöldhagymát és a retket megpucoljuk és megmossuk. A salátát széttépkedjük, a retket és a zöldhagymát karikára vágjuk. A tojásokat keményre főzzük majd ha lehűltek, karikára, illetve a sonkát hosszúkás csíkokra vágjuk. Az öntethez a mustárt kikavarjuk az olajjal majd belekeverjük a joghurtba. Hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát, sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Egy salátástálba rétegesen lerakjuk az összes hozzávalókat, minden réteget bőven meglocsolunk a salátaöntettel. 1 órára jól lehűtjük. Önmagában fogyasztjuk könnyű vacsoraként. 


2 megjegyzés:

Kati írta...

De szeretem az ilyen salikat:) Olyan mint egy virágcsokor:) Csodaszép:)

Gabriella írta...

De csodás, imádom minden hozzávalóját!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...