2013. május 19.

Rózsalikőr






Hozzávalók: 8-9 dkg illatos piros rózsaszirom,  7 dl fehér rum, 5 dl jó minőségű vörösbor, 40 dkg cukor, 1 rúd vanília, kis darab fahéj

Elkészítése: A rózsaszirmokat átválogatjuk, megmossuk és jól zárható üvegbe tesszük. Felöntjük a fehér rummal, az üveget lezárjuk és 15 napig világos helyen tároljuk, naponta egyszer jól felrázzuk. 15 nap után a vörösbort felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapart magjait és a rúdját, a fahéj darabot és addig kavarjuk, míg a cukor elolvadt. Mikor kihűlt rátöltjük a rózsás alkoholra, összerázzuk és most már hűvös sötét helyen, 6 hétig érleljük, néha-néha felrázzuk. Mikor kész van, tiszta gézen átszűrjük és likőrös palackba töltjük. 


3 megjegyzés:

Nea írta...

Még sosem hallottam a rózsalikőrről. A színe fantasztikus, az illatát, ízét meg csak elképzelni tudom. Egyszer muszáj lesz kipróbálnom. Nagyon tetszik.

Anikó írta...

De szívesen megkóstolnám, finom és illatos lehet, majd kipróbálom:-))))

Anikó írta...

Annyira guszta ebben a készletedben, hogy na:-))))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...