2013. május 17.

Tavaszi zöldségleves csirkehússal








Hozzávalók: 35 dkg csirkemell, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem gyökér, 10 dkg brokkoli, 10 dkg karfiol, 10 dkg zöldborsó, 1 hagyma, 3 dkg vaj, 1 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors

Elkészítése: A zöldségeket megmossuk és megpucoljuk, a hagymát apróra, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret vékony karikára vágjuk. A brokkolit és a karfiolt kis rózsáira szedjük, a  csirkemellet pedig falatnyi kockákra vágjuk. A vajat az olajjal együtt felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a csirkemellet, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, és addig dinszteljük tovább, míg a hús kifehéredik, majd felöntjük vízzel és felforraljuk. Sózzuk és meghintjük kevés borssal. Mikor a hús majdnem puhára főtt, hozzáadjuk a karfiolt, a brokkolit meg a borsót és puhára főzzük. A végén a leveshez adjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és egyet forralunk rajta. 


1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Tyű, de guszta! Imádom az ilyen finom és egyszerű leveseket. Holnap borsót fejtek, alig várom belőle a friss levest... Nagyon guszta!!!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...