2013. május 13.
Inyenc halacska
Hozzávalók: 200 g-os olajos hering konzerv, 2 krumpli, 1 sárgarépa, 1-2 zöldhagyma, 2 evőkanál majonéz, 2-3 evőkanál tejföl, 1 citrom, só, bors; a díszítéshez: 4 db hónaposretek
Elkészítése: A halat kivesszük a konzerves dobozból és az olajat lecsöpögtetjük majd villával szétnyomkodjuk. A krumplit és a sárgarépát megpucoljuk és megmossuk. A krumplit enyhén sós vízben főni tesszük, mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a sárgarépát is és roppanósra főzzük. Leszűrjük és hűlni hagyjuk, majd a reszelő legkisebb lyukán megreszeljük. A halhoz hozzáadjuk a reszelt krumplit és sárgarépát, az apróra vágott zöldhagyma fehér részét, belekeverjük a majonézt, a tejfölt és a citromlevet. Frissen őrölt borssal és ha szükséges, kevés sóval ízesítjük. A halkrémet halacska alakúra formázzuk és félkörre vágott retekszeletekből halpikkelyekkel díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Nagyon cuki ez a mosolygós pikkelyes! Ötletes tálalás!
Hogy ez milyen ötletes:) Gyereketetős:)
De jóóó! :)
Megjegyzés küldése